Wimbledon: Μέγας Ντελ Πότρο!

Την αναμενόμενη υποστήριξη από το κοινό του κεντρικού κορτ, ο Πύργος του Ταντίλ επικράτησε με 3-6, 6-3, 7-6(2), 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Wimbledon. 

Ξαναμπήκε φέτος στο All England Club ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια ο νικητής του US Open 2009, καθώς το τελευταίο του ματς ήταν ο επικός ημιτελικός του 2013 κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Και τώρα έχει την ευκαιρία να πάει βαθιά στη διοργάνωση, αφού ο επόμενος αντίπαλός του θα προκύψει από τον αγώνα ανάμεσα στον Λούκας Πούιγ και τον Ντόναλντ Γιανγκ.

Τι και αν το backhand του δεν είναι όπως ήταν, μετά από τα τρία χειρουργεία στον αριστερό καρπό; Ο 27χρονος Αργεντινός ούτε ξέχασε να σερβίρει, ούτε έχει «χάσει» το forehand του. Και εκμεταλλεύτηκε τη συνήθη αστάθεια του 31χρονου Ελβετού (Νο.4) για να πετύχει τη μεγαλύτερη φετινή νίκη του. 

Δικαιολογημένη η συγκίνησή του στο φινάλε, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγο καιρό δεν ήξερε αν θα μπορούσε να επιστρέψει στα γήπεδα...

Δεν ξέρουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο συμπαθέστατος τενίστας, αλλά το βέβαιο είναι ότι έχει δώσει άλλο χρώμα στο τουρ. Η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή!