O Λιούις Χάμιλτον στην pole position

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε ρεκόρ πίστας στην πίστα του Όστιν (1:34.999) και έδειξε πως έχει ακόμα σφυγμό στη μάχη για το πρωτάθλημα, παίρνοντας εύκολα την pole. Δεύτερος ο Ρόσμπεργκ, τρίτος ο Ρικιάρντο.

Δεν ήταν απλά επιτακτική ανάγκη, ήταν ζήτημα μηχανοκίνητης ζωής και τετράτροχου θανάτου: μετά την απίστευτη ρελάνς του teammate του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έχει βρεθεί όχι απλά σε δύσκολη θέση, αλλά να κυνηγά- περίπου- ανεμόμυλους με λίγες πιθανότητες να τους πιάσει. 

Γι’ αυτό, η σημερινή pole ήταν εκ των ων ουκ άνευ για τον Λιούις Χάμιλτον. Και, ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανταποκρίθηκε στο έπακρο: μ’ έναν χρόνο που γίνεται δύσκολα ακόμα και στο… playstation, ο Βρετανός πήρε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες του Όστιν, αφήνοντας πίσω του τον πρωτοπόρο Ρόσμπεργκ. 

Πίσω τους- έναν αγωνιστικό αιώνα- θα ξεκινήσει αύριο ο Ρικιάρντο, με τους Φερστάπεν, Ράικονεν, Φέτελ (γι’ ακόμα έναν αγώνα οι Φεράρι βρίσκονται εμφανώς πίσω από τις Ρεντ Μπουλ), Χούλκενμπεργκ, Μπότας, Μάσα και Σάινθ να συμπληρώνουν τη δεκάδα, εκτός της οποίας έμειναν, φυσικά, οι δύο ΜακΛάρεν (12ος ο Αλόνσο, 19ος ο Μπάτον).

Στον αυριανό αγώνα λοιπόν (22:00) ο Χάμιλτον θα εκκινήσει με μοναδικό του στόχο τη νίκη η οποία θα ψαλιδίσει τη διαφορά του από τον Νίκο και θ’ αναπτερώσει τις όποιες ελπίδες του για τίτλο.

Το άσχημο για τον “Billion Dollar Man” είναι πως η τύχη δε βρίσκεται στα γάντια και το τιμόνι του: ακόμα και με 4/4, αν ο Ρόσμπεργκ είναι συνέχεια πίσω του, το πρωτάθλημα θα καταλήξει στην άλλη πλευρά του μποξ της Μερσέντες.

Βέβαια...

Θα καταλήξει πράγματι;