Η δεύτερη ευκαιρία του Τζέικ Λίβερμορ: ο χαμός του παιδιού του και η κοκαΐνη

Έχασε τον γιο του, βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης, τιμωρήθηκε και πριν από μερικές ώρες ο Τζέικ Λίβερμορ φόρεσε και πάλι την φανέλα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας.

Τον Μάιο του 2015 ο 27χρονος σήμερα μέσος της Γουέστ Μπρομ, που τότε αγωνιζόταν στη Χαλ, βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης ύστερα από έλεγχο που του έγινε στα τέλη Απριλίου εκείνης της χρονιάς μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με την Κρίσταλ Πάλας.

Ο Λίβερμορ θα μπορούσε να τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό. Ωστόσο, του επιβλήθηκε ποινή μερικών μηνών καθώς στην απολογία του ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας μίλησε για το οικογενειακό δράμα που τον οδήγησε στη χρήση ναρκωτικών: είχε χάσει τον νεογέννητο γιο του. 

Ο Άγγλος μέσος παραδέχθηκε το λάθος του και δήλωσε ειλικρινή μεταμέλεια. Από τον Μάιο του 2015 μέχρι σήμερα βρίσκει πάντα χρόνο ανάμεσα σε προπονήσεις και παιχνίδια για να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα και να συναντήσει παιδιά σε σχολεία. Τους μιλά για τη δική του άσχημη εμπειρία, για το δικό του λάθος και τους λέει ότι ο ίδιος παράδειγμα προς αποφυγή διότι στη δυσκολότερη στιγμή της ζωής του κατέφυγε στην κοκαΐνη. 

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ήταν ένας από τους έντεκα ποδοσφαιριστές που παρέταξε ο Γκάρεθ Σάουθγκειτ στο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Αγγλίας κόντρα στη Γερμανία. Ο Λίβερμορ επέστρεψε στα «λιοντάρια» πέντε χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή του. 

Ήταν μια στιγμή που την περίμενε πως και πως, αν και δεν πίστευε ότι μετά από όσα συνέβησαν θα του δινόταν μια δεύτερη ευκαιρία. 

«Είναι σαν όνειρο. Ελπίζω να είναι περήφανοι για εμένα οι φίλαθλοι, όπως κι εγώ είμαι περήφανος για τη χώρα μου. Είμαι ευτυχισμένος διότι σε αυτή την περιπέτεια είχα την υποστήριξη όχι μόνο της οικογένειάς μου και των φίλων μου, αλλά και της αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αυτά τα δύο χρόνια συνάντησα πολλά παιδιά που έχουν πάρει έναν άσχημο δρόμο στη ζωή τους. Και βρήκα έναν ωραίο σκοπό για τη ζωή μου. Και αυτός δεν είναι άλλος από το να τα βοηθήσω όπως μπορώ. Σήμερα έχω παιδιά και θέλω να αισθάνονται υπερηφάνια για τον πατέρα τους και για όσα κάνει μέσα και έξω από το γήπεδο» ήταν τα λόγια του Λίβερμορ.