Άγαλμα για τον Αλέξις στη γενέτειρά του! (φώτος)

Την ύψιστη τιμή να υπάρχει πλέον το άγαλμά του, μαζί με τα σήματα των ομάδων στις οποίες πρόσφερε, έχει πλέον ο Αλέξις Σάντσες, που φυσικά βρέθηκε στ' αποκαλυπτήρια, στην γενέτειρά του, Τοκοπίγια.

Ο Χιλιανός αστέρας της Άρσεναλ, μετά το παιχνίδι με τους Αργεντινούς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, ταξίδεψε στην πατρίδα του και έδωσε το «παρών» στα αποκαλυπτήρια του αγάλματός του, προτού επιστρέψει στο Λονδίνο για να ενσωματωθεί ξανά στις προπονήσεις της Άρσεναλ.

Μαζί με το άγαλμα, το οποίο τον απεικονίζει με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Χιλής, υπάρχουν και σήματα συλλόγων από τους οποίους έχει περάσει μέχρι στιγμής στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Εννοείται ότι υπάρχει και αυτό των «κανονιέρηδων» άσχετα αν η κατάσταση είναι αρκετά μπερδεμένη για εκείνον στους Λονδρέζους, ενώ, ακριβώς μπροστά από το άγαλμά του, υπάρχει και το τρόπαιο του Κόπα Αμέρικα του 2015!

Ο Αλέξις, δίπλα από το σημείο όπου έχουν αποτυπωθεί τα χέρια του, έγραψε: «Ποτέ μην αισθάνεσαι λυπημένος όταν κάποιος σου λέει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι στη ζωή σου. Έχεις ένα όνειρο, προστάτεψέ το».