Ναδάλ... με χίλια! (βίντεο)

Ο Ράφα Ναδάλ ξεπέρασε το... τραγικό του ξεκίνημα στο ματς με τον Φίλιπ Κολσράιμπερ στο Μαϊάμι και γιόρτασε με νίκη τα 1.000 παιχνίδια στο tour!

Ο αριστερόχειρας Ισπανός έχασε το πρώτο σετ με 6-0 (!) από τον Γερμανό, όμως επέστρεψε άλλος άνθρωπος στο court και επικράτησε στη συνέχεια με 6-2, 6-3 σε 1 ώρα και 38 λεπτά.

Πήρε, λοιπόν, το εισιτήριο για τους «16» του Miami Open και φαίνεται ότι ο δρόμος προς τον πρώτο του τίτλο στη Φλόριντα είναι ανοιχτός! Για την ώρα, έχει το μυαλό του στον επόμενο αντίπαλό του, που είναι ο Γάλλος Νικολά Μαού. 

Ο Ράφα έφτασε, όπως είπαμε, τα 1.000 παιχνίδια καριέρας και από τους εν ενεργεία τενίστες τον ξεπερνούν στη σχετική λίστα μόνο οι Ρότζερ Φέντερερ (1.340) και Νταβίντ Φερέρ (1.034).

«Χίλια ματς είναι πολλά», σχολίασε ο 30χρονος τενίστας. «Σίγουρα είναι καλά νέα γιατί δείχνει ότι έχω μεγάλης διάρκειας καριέρα. Για πολλά χρόνια άκουγα ότι η καριέρα μου θα ήταν σύντομη, άρα αυτό είναι κάτι σημαντικό για εμένα».

Την πορεία του στη διοργάνωση συνεχίζει και ο Κέι Νισικόρι μετά το 7-6(2), 6-7(5), 6-1 επί του μαχητικού Φερνάντο Βερδάσκο. Ο Νο.4 τενίστας στον κόσμο θα συναντήσει στον επόμενο γύρο τον Φεδερίκο Ντελμπόνις, που άφησε έξω με 7-6(5), 6-1 τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ.

Ο Μίλος Ράονιτς (No.5), από την άλλη, δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στο πόδι και αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το τουρνουά. Ευνοημένος ήταν ο Τζάρεντ Ντόναλντσον, που πέρασε χωρίς αγώνα και θα βρει απέναντί του τον Τζακ Σοκ, που απέκλεισε με 6-3, 7-6(0) τον Γίρι Βέσελι.

Απόψε, περίπου στις 22.00, διεξάγεται το μεγάλος ματς ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο για τον τρίτο γύρο.