Γιατί δε μετανιώνει ο Αλόνσο;

Ο Φερνάντο Αλόνσο εξακολουθεί να μη μετανιώνει για την επιλογή του να αφήσει τη Ferrari και να πάει στη McLaren.

Μπορεί να έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές πως δεν έχει μετανιώσει ποτέ για την απόφασή του να αφήσει τη Ferrari και να πάει στη McLaren, όμως ο Φερνάντο Αλόνσο χρειάστηκε να το κάνει γι' ακόμα μία φορά, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από εκείνη τη στιγμή. Ο Ισπανός τόνισε πως δεν έχει να κάνει πάντα με την επιλογή ενός οδηγού, αλλά και με το τι κάνει μία ομάδα εντός πίστας.

«Δεν είχα συμβόλαιο με τη Ferrari για εκείνη τη χρονιά. Ακόμα και να συνεχίσει να κερδίζει για 20 χρόνια, ελπίζω να μη ρωτάνε ακόμα αν ο Αλόνσο πήρε τη σωστή ή τη λάθος απόφαση να φύγει από τη Ferrari, όταν θα είμαι 75 ετών! Ήμουν για πέντε χρόνια εκεί και κέρδιζαν στο παρελθόν, κέρδιζαν στην εποχή μου εκεί, παλέψαμε για πρωταθλήματα μέχρι το τέλος.

Κατέκτησαν μερικούς τίτλους τα τελευταία χρόνια, κερδίζουν αγώνες τώρα και θα κερδίσουν πρωταθλήματα στο μέλλον. Δεν έχει πάντα να κάνει με το αν ο Φερνάντο έπραξε καλά ή όχι», δήλωσε, αρχικά, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος φαίνεται πως δε θα μετανιώσει ποτέ, αν και τα αποτελέσματα με τη McLaren μόνο ικανοποιητικά δεν είναι (καλύτερο η πέμπτη θέση), τη στιγμή που φέτος αναζητεί ακόμα τον αγώνα που θα δει την καρό σημαία.

«Ακόμα πιστεύω ότι πήρα τη σωστή απόφαση να έρθω στη McLaren. Έχω μάθει πολλά πράγματα και έχω δουλέψει μ' έναν από τους καλύτερους μηχανικούς που έχω δουλέψει ποτέ. Και στη Ferrari πήγα σε μία στιγμή που ήταν πολύ έντονη. Όταν είσαι στην πρώτη ή στη δεύτερη χρονιά, είσαι εντάξει, όμως όταν βρίσκεσαι στην έβδομη ή στην όγδοη χρονιά, είναι πολύ δύσκολο.

Βελτιώθηκε η ποιότητα της ζωής μου τα τελευταία δύο χρόνια, παρά τα αποτελέσματα». Μάλιστα, τόνισε πως ήταν σωστή και η απόφασή του να φύγει από τη Renault, για την οποία είχε δεχτεί έντονη κριτική. «Ακόμα κι όταν έφυγα από τη Renault το 2006 (έπειτα από δύο τίτλους), μου είπαν ότι δεν έπρεπε να φύγω ποτέ, αλλά δεν κατέκτησαν άλλους τίτλους».

Τέλος, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος με τα όσα έχει κάνει στην καριέρα του και μόνο για χαμένο ταλέντο δεν κάνει λόγο. «Επειδή πουλάει, μπορείτε να μιλήσετε για ένα χαμένο ταλέντο, αλλά είμαι υπερχαρούμενος με την καριέρα μου».

Έτσι, ο Αλόνσο φαίνεται πως αυτή τη φορά είδε πιο ψύχραιμα τα πράγματα, με δεδομένο ότι τα παράπονά του από την αρχή της σεζόν για τον κινητήρα της Honda δεν είναι λίγα και πως ζητάει συνεχώς εξηγήσεις. Γι' αυτό και θα κρίνει αν θα συνεχίσει στη Formula1 και το 2018, κι αν ναι, θα πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι και πάλι με τη McLaren.