Κλοπ: «Η Ντόρτμουντ δεν είχε αρκετά χρήματα για να αποκτήσει Ισπανούς... »

Ο Γιούργκεν Κλοπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Marca αναφέρθηκε σε Ισπανούς παίκτες που επιθυμούσε αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει όσο ήταν στην Ντόρτμουντ.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τεχνικούς στον κόσμο. Όταν ισπανικές εφημερίδες έκαναν δημοψήφισμα, ρωτώντας οπαδούς της Μπαρτσελόνα σχετικά με το ποιος θεωρούν ότι πρέπει να αντικαταστήσει τον Λουίς Ενρίκε, ο Γερμανός προπονητής ήταν πολύ ψηλά στη λίστα.

Ο ενθουσιασμός και το συναίσθημα που βγάζει στης αναμετρήσεις, κάνουν τον Κλοπ περισσότερο ανθρώπινο στα μάτια των οπαδών απ' ότι οι άλλοι συνάδελφοί του. 

Δεδομένων των παραπάνω, η Marca προσέγγισε τον έμπειρο προπονητή κι εκείνος δέχτηκε να παραχωρήσει μια συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων μίλησε για τους Ισπανούς ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει:

«Ο Μπουσκέτς είναι μόνο 28, σωστά; Τι παίχτης! Και μοιάζει σα να αγωνίζεται 16 χρόνια σε αυτή τη θέση.»

Ο Τόνι Κρόος επίσης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, μια διάνοια.

Στο χρόνο μου στην Γερμανία, θαύμαζα τον Τιάγκο Αλκάνταρα. Αλλά υπάρχουν κι άλλοι. Ο Πέδρο παίζει καλά... Ναι είναι απορίας άξιο το γιατί δεν έχω αποκτήσει Ισπανούς παίκτες. Η Ντόρτμουντ δεν είχε πολλά χρήματα για να τους κάνει δικούς της».