Περίπατος Ferrari στη Ρωσία

Με χρόνο κατά 0,5’’ χαμηλότερο της ταχύτερης Mercedes, Φέτελ και Ραϊκόνεν έκαναν το 1-2 στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στο Σότσι.

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, στη Ferrari θα πρέπει ήδη να έχουν βάλει δικές τους σαμπάνιες στα δύο ψηλότερα σκαλιά του βάθρου της Κυριακής.

Ο Φέτελ έριξε στα τάρταρα τον ταχύτερο γύρο στο Σότσι, με χρόνο μόλις 1:34.120, καλύτερο δηλαδή κατά περίπου δύο δευτερόλεπτα από αυτόν που είχε πετύχει ο συναθλητής του Ραϊκόνεν το πρωί της Παρασκευής 28 Απριλίου στο FP1.

O iceman δεν έλειψε και αυτός από την κορυφή, καθώς βρέθηκε ελάχιστα πίσω, ενώ οι δύο οδηγοί της Mercedes, οι Μπότας και Χάμιλτον, ακολούθησαν με τη σειρά που αναφέρονται, με σημαντική όμως διαφορά 0.6 και 07’’ αντίστοιχα, από τον πρωτοπόρο Φέτελ.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο για την Ferrari ωστόσο αποτελεί και το γεγονός ότι στις προσομοιώσεις αγώνα, που πραγματοποίησαν οι οδηγοί της κατά το FP2, ήταν και πάλι ταχύτεροι των ασημένιων βελών της Merc.

Οι οδηγοί της τελευταίας δεν μπορούσαν να βρουν λύση βελτίωσης στο δεύτερο μισό της πίστας, όπου έχαναν σημαντικά από την Ferrari.

Και ενώ στην κορυφή συμβαίνουν αυτά, λίγο πιο πίσω οι δύο Red Bull των Φερστάπεν και Ρικιάρντο κατέβασαν και αυτές τους χρόνους τους κατά πολύ. Έμειναν ωστόσο κατά 1.4’’ και 1.7’’ πίσω από τον πρωτοπόρο Φέτελ. Παράλληλα, στο τελευταίο μισάωρο της περιόδου, ο Φερστάπεν αναγκάστηκε να γυρίσει με τα πόδια στα πιτ, καθώς η RB έμεινε από ισχύ.

Η McLaren για μια ακόμα μια φορά αποτέλεσε αιτία δηκτικών σχολίων από τους ίδιους τους οδηγούς της, αφού τόσο ο Βαντόρν όσο και ο Αλόνσο δήλωσαν ότι οι Force India του περνούσαν «σαν σταματημένους».

Η δράση ολοκληρώθηκε στη Ρωσία για σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου με το πέρας του FP2 και θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο 29 Απριλίου με το FP3 στις 12:00 ώρα Ελλάδας και τις κατατακτήριες στις 15:00. Όπου και αν βρίσκεστε για το τριήμερο, να περνάτε υπέροχα και τα μάτια σας εδώ.

Γκραν Πρι Ρωσίας, αποτελέσματα FP2

1  Φέτελ                             Ferrari                 1:34.120              

2  Ραϊκόνεν                        Ferrari                 1:34.383              

3  Μπότας                          Mercedes           1:34.790                              

4  Χάμιλτον                        Mercedes           1:34.829                              

5  Φερστάπεν                     Red Bull             1:35.540                              

6  Ρικιάρντο                       Red Bull             1:35.910                              

7  Μάσα                            Williams              1:36.261                              

8  Χούλκενμπεργκ             Renault              1:36.329              

9  Μάγκνουσεν                  Haas Ferrari        1:36.506              

10 Πέρεζ                           Force India          1:36.600