Πάρτι για την Φεράρι!

Μετά από μια ολόκληρη, σχεδόν, δεκαετία η Φεράρι έκανε το 1-2 σε κατατακτήριες δοκιμές, με τον Σεπάστιαν Φέτελ να παίρνει την pole position και τον Κίμι Ράικονεν να έρχεται δεύτερο. Τρίτος ο Μπότας, που ήταν ξανά ταχύτερος του Χάμιλτον.

Είναι- για το τεράστιο μέγεθός- της πολύς καιρός. Για την ακρίβεια, πάρα πολύς καιρός. Την τελευταία φορά που η Φεράρι είχε κάνει το 1-2 σε κατατακτήριες δοκιμές, στην Ελλάδα τα μπουζούκια δούλευαν 8 φορές την εβδομάδα και ο όρος «κρίση» ήταν απλά το επόμενο λήμμα στο λεξικό μετά την «κράση»: από τις 22 Ιουνίου του 2008 και το Γαλλικό grand prix- τότε, δηλαδή, που ο Ράικονεν πήρε την pole και ο Μάσα έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο- η Σκουντερία δεν ξανακατάφερε να βάψει κόκκινη την πρώτη σειρά της εκκίνησης. 

Μέχρι σήμερα, δηλαδή: η ιταλική ομάδα έκανε επίδειξη δύναμης στο Σότσι και με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να «κλέβει» την τελευταία στιγμή την pole από τον σούπερ (όλο το τριήμερο) Κίμι, που σφράγισε το πρώτο 1-2 της Σκουντερία μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. 

Τρίτος ήταν ο Βάλτερι Μπότας ο οποίος, γι' ακόμα ένα Σάββατο φέτος, ήταν ταχύτερος του (τέταρτου κι εντελώς «άοσμου) Χάμιλτον, με τους Ρικιάρντο, Μάσα, Φερστάπεν, Χούλκενμπεργκ, Πέρεζ και Οκόν να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα του αυριανού (στις 15:00) αγώνα, από την οποία απουσιάζουν, φυσικά, οι δύο ΜακΛάρεν (15ος ο Αλόνσο, 17ος ο Φαντούρν).