«Διψήφιος» και στη Βαρκελώνη ο Ναδάλ! (βίντεο)

Πραγματικός βασιλιάς του χώματος ο Ράφα Ναδάλ, νίκησε σε straight sets τον Ντόμινικ Τιμ και κατέκτησε τον δέκατο τίτλο του στη Βαρκελώνη!

O αριστερόχειρας Ισπανός (Νο.5) επικράτησε 6-4, 6-1 του 23χρονου Αυστριακού (Νο.9) σε 90 λεπτά και πανηγύρισε το 71ο τρόπαιο στην καριέρα του μέσα στο court Rafa Nadal!

Δεν έχασε ούτε σετ στη διοργάνωση ο 30χρονος τενίστας και σήκωσε κούπα για δεύτερη σερί εβδομάδα, αφού έφυγε την περασμένη εβδομάδα με το δέκατο και από το Μόντε Κάρλο! Πριν το χώμα είχε τρεις χαμένους τελικούς το 2017.

Συνολικά έχει κερδίσει 51 χωμάτινα τουρνουά και είναι πρώτος στη σχετικά λίστα, μεγαλώνοντας τη διαφορά του από τον Γκιγιέρμο Βίλας (49).

Θα πάει, λοιπόν, στο Masters της Μαδρίτης (7/5) με ρεκόρ 10-0 στο χώμα (20-1 σετ), θα ακολουθήσει η Ρώμη (14/5) και στη συνέχεια έρχεται η μεγάλη πρόκληση: το Roland Garros (28/5), το οποίο θα προσπαθήσει να κατακτήσει για δέκατη φορά και να επιστρέψει στα major τρόπαια μετά από τρία χρόνια...

Αν, μάλιστα, επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και πραγματοποιήσει ανάλογη πορεία στα υπόλοιπα τουρνουά της χωμάτινης σεζόν, τότε έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να ανεβεί ξανά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μια ματιά στη φετινή βαθμολογία, δηλαδή στο Race to London, αρκεί για να καταλάβετε... Και αυτό διότι με τον νέο θρίαμβο στη Βαρκελώνη έβαλε στην τσέπη 500 βαθμούς και μείωσε στους 310 βαθμούς τη διαφορά του από τον πρώτο Ρότζερ Φέντερερ!

Ο Τιμ, από την άλλη, φεύγει από τη Βαρκελώνη με την απογοήτευση της ήττας στον τελικό, όμως έδειξε ότι μπορεί να κάνει ζημιές, ειδικά όταν μιλάμε για την κόκκινη επιφάνεια. Το κατάλαβε καλά αυτό ο Άντι Μάρεϊ, που έχασε στα ημιτελικά από τον νεαρό Αυστριακό...

Το βέβαιο είναι με τους Ναδάλ, Φέντερερ να έχουν γυρίσει τον χρόνο πίσω και τους Μάρεϊ, Τζόκοβιτς ακόμα να ψάχνονται, η φετινή σεζόν έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον... 

Στο μεταξύ, τίτλο πήρε σήμερα και ο Γάλλος Λούκας Πούιγ, που νίκησε 6-3, 6-1 τον Σλοβένο με τη βρετανική υπηκοότητα Αλιάζ Μπέντεν

Στη Στουτγκάρδη, τέλος, η «γηπεδούχος» Λόρα Σίγκεμουντ λύγισε με 6-1, 2-6, 7-6(5) την Κίκι Μλαντένοβιτς, που απέκλεισε τη Μαρία Σαράποβα στα ημιτελικά, και κατέκτησε το πρώτο Premier τρόπαιο στην καριέρα της.