Ανοιχτή η υπόθεση πρόκρισης στα ημιτελικά

Ανοιχτή παρέμεινε η υπόθεση πρόκρισης στα ημιτελικά του Confederations Cup της Ρωσίας όσον αφορά τον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης, καθώς Γερμανία και Χιλή αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο Καζάν.

Με πρωταγωνιστή έναν πολύ ορεξάτο και κινητικό Αλέξις Σάντσες, οι Λατινοαμερικάνοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και άνοιξαν το σκορ στο 6ο λεπτό, με άψογο αριστερό βολέ του 28χρονου μεσοεπιθετικού της Άρσεναλ στην κλειστή γωνία του Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν. Στο 20', ένα θαυμάσιο σουτ του Εντουάρντο Βάργκας έξω από την περιοχή της Γερμανίας σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών του τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 41ο λεπτό με προβολή του αρχηγού της Γκλάντμπαχ, Λαρς Στιντλ, μετά από έξυπνο γύρισμα του Γιόνας Έκτορ από τα αριστερά. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο τερ Στέγκεν σταμάτησε με υπερένταση το επικίνδυνο σουτ του Σάντσες, η εκτέλεση φάουλ του οποίου από εξαιρετικό σημείο λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης πέρασε ψηλά άουτ.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε πολύ στο τελευταίο ημίωρο, με μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός την αναγκαστική αλλαγή του Γκάρι Μεδέλ λόγω τραβήγματος που υπέστη. Με το τελικό 1-1 η Γερμανία και η Χιλή δεν εξασφάλισαν την πρόκριση τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς χρειάζονται την ισοπαλία στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής με το Καμερούν και την Αυστραλία αντιστοίχως, ωστόσο παραμένουν ασφαλώς τα ακλόνητα φαβορί.