Στον πάγο η Ρωσία, πρόκριση για Πορτογαλία!

To Μεξικό προσγείωσε ανώμαλα την οικοδέσποινα Ρωσία, επικράτησε 2-1 και πέρασε στα ημιτελικά του Confederations Cup μαζί με την Πορτογαλία. Τεσσάρα στη Νέα Ζηλανδία οι Ιβηρες. 

Το Μεξικό ήταν εξαιρετικό, έκανε την ανατροπή, πάγωσε τους Ρώσους και με το 2-1 πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Ακινκέεβ έκανε τη γκάφα της καριέρας του, οι Μεξικάνοι είχαν ουσία και προσγείωσαν ανώμαλα την οικοδέσποινα στη μεγάλη της πρόβα ενόψει Μουντιάλ. Οι Ρώσοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν, αλλά τόσο ο Σμόλοβ όσο και ο Μπουχάροβ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Οτσόα, ενώ ζήτησαν σωστά πέναλτι σε ανατροπή του Ζιρκόβ. Τη λύση έδωσε ο Σαμέντοβ στο 25' ανοίγοντας το σκορ! Ωστόσο, η αντίδραση των Μεξικάνων ήταν άμεση και στο 30' Αραούχο πέτυχε το 1-1. Η Ρωσία αντέδρασε, αλλά το σουτ του Ερόκιν βρήκε το δοκάρι, ενώ ο Σαμέντοβ νικήθηκε από τον Οτσόα! Το Μεξικό ήταν καλύτερο στην επανάληψη και στο 52' ο Λοζάνο διαμόρφωσε το 2-1! Ο Μορένο πανηγυρίσε κι αυτός λίγο αργότερα ένα τέρμα, αλλά ο Αρ Μιρντασί το ακύρωσε σωστά ως οφσάιντ!

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος θρύλος της Ευρώπης! Η Πορτογαλία διέλυσε 4-0 τη Νέα Ζηλανδία, προκρίθηκε ως πρώτη στα ημιτελικά και ο σταρ της Ρεάλ έφτασε τα 60 γκολ σε επίσημα με τους Ιβηρες!! Αλλωστε, είναι ο πρώτος Ευρωπαίος σκόρερ με την Εθνική από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, ενώ συνολικά έχει 75 τέρματα ισοφαρίζοντας τον Σάντορ Κόκσις. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος άνοιξε το σκορ στο 33' με πέναλτι του Κριστιάνο, ενώ στο 37' ο Μπερνάρντο Σίλβα πέτυχε το 2-0. Ο Αντρέ Σίλβα στο 80' σημείωσε το 3-0 και στις καθυστερήσεις ο Νάνι διαμόρφωσε το 4-0!