Νέο σκάνδαλο συγκάλυψης κρουσμάτων ντόπινγκ στο ρωσικό πρωτάθλημα!

Ο ερευνητής της WADA, Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, αποκάλυψε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD νέο σκάνδαλο συγκάλυψης κρουσμάτων ντόπινγκ 155 Ρώσων ποδοσφαιριστών, κάτι το οποίο έχει γνωστοποιηθεί στην FIFA.

Πριν από λίγες ημέρες, είχε γίνει γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της FIFΑ, η οποία αφορά ελέγχους ντόπινγκ στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, καθώς είχαν διαπιστωθεί παρατυπίες στα δείγματα που έδωσαν πέντε ποδοσφαιριστές της, ενώ το καλοκαίρι του 2016 σχεδόν ολόκληρη η αποστολή της Ρωσιας αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο για παρεμφερή λόγο.

Ωστόσο τα «πλοκάμια» του ντόπινγκ στην χώρα της Ανατολικής Ευρώπης φαίνεται πως φτάνουν πολύ πιο βαθιά από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς ο κ. ΜακΛάρεν αποκάλυψε ότι 155 δείγματα ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο ρωσικό πρωτάθλημα και για τα οποία υπάρχουν σοβαρά στοιχεία ότι δεν είναι «καθαρά», συγκαλύφθηκαν από την Ομοσπονδία.

Η FIFA έχει ήδη ενημερωθεί για τις καταγγελίες της WADA και θα ερευνήσει την υπόθεση, ωστόσο τόσο αυτή, όσο και η UEFA, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και το Υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας αρνούνται μέχρι στιγμής να σχολιάσουν αυτές τις καταγγελίες του Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν. Υπενθυμίζουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 θα διεξαχθεί στην Ρωσία.