Βασίλισσα του... κόσμου (βίντεο)

Χάρη σ' ένα γκολ μ' εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Γκρέμιο με 1-0 στον τελικό του Παγκοσμίου Kυπέλλου Συλλόγων και κατέκτησε για 6η φορά στην ιστορία της το τρόπαιο.

Είναι, με βάση τους αριθμούς, ο μεγαλύτερος σύλλογος σε όλο τον πλανήτη. Το ν' αρχίσει ν' απαριθμεί κανείς τα τρόπαια που έχει κατακτήσει κατά καιρούς είναι εγχείρημα τόσο δύσκολο, όσο το να μετρήσεις δύο φορές μέχρι το άπειρο. Ωστόσο, παρά την εντυπωσιακή της τροπαιοθήκη, υπήρχε κάτι που η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε καταφέρει ποτέ: να κατακτήσει πέντε (και αριθμητικώς προς αποφυγή παρεξηγήσεων: 5) τίτλους μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος. 

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον. Γιατί όταν έχεις τον σεληνιασμένο- μετά την κατάκτηση της 5ης χρυσής μπάλας- Κριστιάνο στο ρόστερ σου, τα ρεκόρ λευκού χρώματος μοιρολατρικά θα υποκλιθούν: η ομάδα του Ζιντάν επικράτησε δύσκολα της Γκρέμιο με 1-0 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και προσέθεσε και αυτόν τον τίτλο μέσα στο 2017 στο παλμαρέ της (είχαν προηγηθεί Πρωτάθλημα Ισπανίας, Champions League, ευρωπαϊκό Super Cup και ισπανικό Super Cup).

Ωστόσο, ο δρόμος για το 6ο στέμμα Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (ναι, ναι: αριθμός- ρεκόρ) δεν ήταν ακριβώς στρωμένος με αγωνιστικά ροδοπέταλα, καθώς οι Βραζιλιάνοι αποδείχτηκαν σκληρά καρύδια: 

Ωστόσο, ο δρόμος για το 6ο στέμμα Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (ναι, ναι: αριθμός- ρεκόρ) δεν ήταν ακριβώς στρωμένος με αγωνιστικά ροδοπέταλα, καθώς οι Βραζιλιάνοι αποδείχτηκαν σκληρά καρύδια: στο πρώτο 45λεπτο οι ευκαιρίες των «Μερένχες» (Ρονάλντο 17΄, 39', Ίσκο 22΄) δεν ήταν ακριβώς η λεκτική επιτομή των «κλασικών», τη στιγμή που η Γκρέμιο έφτασε πολύ κοντά στο 0-1 με τον Εντίλσον στο 38΄, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ στο φάουλ του. 

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία: έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο στο 53΄, το τείχος... άνοιξε και η μπάλα καρφώθηκε στο βάθος της εστίας του Μαρσέλο για το 1-0 των τυπικά γηπεδούχων. Μ' αυτό το τέρμα ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε δύο σερί τελικούς Παγκοσμίου Συλλόγων, ενώ έπιασε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της διοργάνωσης τον θρυλικό Πελέ (αμφότεροι από 7). 

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Ρονάλντο σκόραρε, όμως το τέρμα ακυρώθηκε καθώς ο Μπενζεμά που έκανε την πάσα υποδείχτηκε (λανθασμένα) σε θέση οφσάιντ κι έτσι έμεινε το 1-0. Στο 65΄ ο Μόντρις έπιασε ένα «τούβλο» εκτός περιοχής, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 83΄ ο Μπέιλ είδε τον Μαρσέλο να βγάζει δύσκολα το πλασέ του. 

Κάπως έτσι, το «φτωχό» 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και η Ρεάλ ολοκλήρωσε το ονειρώδες 2017 με τον καλύτερο τρόπο, ούσα, πλέον, η «Βασίλισσα» ολόκληρου του κόσμου.

Και, ναι: την κορώνα δικαιούται να την πάρει σπίτι του ο απόλυτος πρωταγωνιστής (και αυτής) της διοργάνωσης.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο.