Eξετάζουν κοινή υποψηφιότητα

Μία από τις υποψηφιότητες για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 ίσως είναι το κοινό μέτωπο Αργεντινής, Ουρουγουάης και Παραγουάης, αν και με τα τωρινά δεδομένα δεν θα πρέπει να θεωρείται το φαβορί.

Η Ουρουγουάη θέλει να διεκδικήσει μαζί με τις άλλες δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 για να γιορτάσει έτσι τα 100 χρόνια της διοργάνωσης από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε διεξαχθεί στη χώρα το 1930.

Στην Ουρουγουάη θα επιθυμούσαν να φιλοξενήσουν μόνοι τους τη διοργάνωση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό (λόγω του μικρού πληθυσμού και των εγκαταστάσεων) και έτσι ελπίζουν πως με τη συμμετοχή της Αργεντινής και της Παραγουάης θα έχουν τύχη.

Το πλάνο είναι η Αργεντινή να φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2030 σε οκτώ πόλεις και η Ουρουγουάη με την Παραγουάη να συμμετέχουν με δύο πόλεις η κάθε μια.

Πάντως, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, η κοινή υποψηφιότητα των τριών δεν θα πρέπει να θεωρείται το φαβορί. Κι αυτό γιατί το Μουντιάλ του 2026 είναι πιθανό να καταλήξει σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό και σε αυτή την περίπτωση η FIFA δεν θα άναβε το πράσινο φως για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Λατινική Αμερική το 2030.