Αντιδρά η Τίγκρες για Πουλίδο, «ομίχλη» από FIFA

Χαμός στο Μεξικό με την ανακοίνωση της μεταγραφής του Πουλίδον στο Λεβαδειακό. Τι δηλώνει ο πρόεδρος της Τίγκρες, πόλεμος μεταξύ μάνατζερ.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ήταν αυτός που επιβεβαίωσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ότι πλέον ανήκει στην ομάδα της Λιβαδειάς, την ώρα που στον μεξικάνικο σύλλογο αρχικά δήλωναν άγνοια και κατόπιν τόνιζαν πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη δικαστική διαμάχη με τον παίκτη. «Το μοναδικό συμβόλαιο σε ισχύ είναι αυτό που έχει μαζί μας. Εμείς υπερασπιζόμαστε αυτή την αμοιβαία συμφωνία και, ως οφείλουμε, αναμένουμε την απόφαση του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου. Και εκεί θα δικαιωθούμε, διότι τα δικαστηρία εξετάζουν τα γεγονότα και τα στοιχεία και αυτά είναι συντριπτικά υπέρ μας σε αυτή την υπόθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τίγκρες, Αλεχάνδρο Ροντρίγκεζ, λίγες μόλις ώρες μετά το… tweet του Πουλίδο από τη Λιβαδειά. 

Την ίδια ώρα, ο φερόμενος ως μάνατζερ του παίκτη, Φελίπε Αγιάλα (σ.σ ο οποίος όμως δεν έχει την απαραίτητη άδεια της FIFA για να μεσολαβεί ως μάνατζερ), κλήθηκε να σχολιάσει τη μεταγραφή και ξεκαθάρισε σε Μεξικανούς δημοσιογράφους πως ο Πουλίδο συνεχίζει την καριέρα του στην Ελλάδα κατόπιν σχετικής προσωρινής άδειας από τη FIFA. 

To πράγμα μπλέκεται ακόμα περισσότερο με τις δηλώσεις του Μαουρίτσιο Γκαρσία, επίσημου εκπροσώπου του Πουλίδο, ο οποίος διαβεβαιώνει πως για να μπορέσει ο ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί με το Λεβαδειακό θα πρέπει να υπάρχει η βεβαίωση μεταγραφής από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μεξικού, κάτι που μέχρι στιγμής δεν υφίσταται. «Προσωπικά δεν γνωρίζω αν έχει δώσει άδεια η Παγκόσμια Ομοσπονδία ειδικά για τον Άλαν. Είμαι, όμως, σίγουρος πως δεν έχει ζητηθεί από την Ελλάδα η απαραίτητη βεβαίωση από την δική μας Ομοσπονδία» δήλωσε ο Γκαρσία και συμπλήρωσε: «Αυτός που ενεργεί ως μανατζέρ του κάνει κακό. Δεν έχει καμία άδεια και είναι υπεύθυνος που ο Άλαν δεν αγωνίζεται τους τελευταίους έξι μήνες».

Η προσωρινή άδεια της FIFA, την οποία ισχυρίζεται ο Αγιάλα πως έχει στα χέρια του, χορηγείται σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, όπου εκκρεμούν αποφάσεις του CAS, μέχρι την οριστική έκδοση αυτών. Προς το παρόν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι έχει εκδώσει αυτή την απόφαση για τον Πουλίδο, όπως συνέβη πρόσφατα με έναν άλλο Μεξικανό ποδοσφαιριστή, τον Άαρον Γκαλίντο, που είναι σε δικαστική διαμάχη με την Τολούκα, αλλά αγωνίζεται κανονικά με την Έρκουλες στην Iσπανία. 

Πηγή: sdna.gr