Πρωταθλητές οι Αυστραλοί!

Την κατάκτηση του Asian Cup 2015 και μάλιστα στο «σπίτι» της, πανηγυρίζει η Αυστραλία που χρειάστηκε την παράταση για να επιβληθεί με σκορ 2-1 της Κορέας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης!

Ο Τιμ Κέιχιλ και η παρέα του είναι άξιοι κατακτητές του τροπαίου, αν και είχαν καταφέρει να προηγηθούν στον μεγάλο τελικό κόντρα στη ροή του αγώνα.

Ο Λουόνγκο με «κεραυνό» από περίπου 25 μέτρα άνοιξε το σκορ στο 44ο λεπτό, δίνοντας το προβάδισμα στα «καγκουρό» σε εξαιρετικό χρονικά σημείο.

Ο τελικός του Asian Cup θα έσπαγε καρδιές στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, με τους Αυστραλούς να βλέπουν προσωρινά το τρόπαιο να γλιστράει από τα χέρια τους. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σον από κάθετη του Κι, κατάφερε να κρατηθεί όρθιος και να πλασάρει υπό πίεση για το 1-1 με το οποίο το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, από την απομάκρυνση του Κιμ, η μπάλα έπεσε στα πόδια του Τρόισι που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει στο 105' και να χαρίζει το τρόπαιο στην εθνική ομάδα της Αυστραλίας, μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού και ξέσπασμα πανηγυρισμών.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr