Σεμινάριο από τον Φέντερερ!

Ο Ρότζερ Φέντερερ παρέδωσε για άλλη μια φορά μάθημα στη νέα γενιά του παγκοσμίου τένις και πέρασε στον τελικό του Dubai World Tennis Championships!

Ο 33χρονος Ελβετός, Νο.2 στον κόσμο, κέρδισε 6-2, 6-1 σε 56 λεπτά τον 18χρονο Μπόρνα Τσόριτς και βρίσκεται μια νίκη μακριά από τον έβδομο τίτλο του στα Εμιράτα. Ο αντίπαλός του θα προκύψει από τον αγώνα ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Τόμας Μπέρντιχ.

Ο Τσόριτς, Νο.84 στον κόσμο, μπορεί να θεωρείται το next big thing του αθλήματος, μπορεί να έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση στον προημιτελικό με τον Άντι Μάρεϊ, όμως κόντρα στην απρόβλεπτη τακτική του βασιλιά δεν κατάφερε να βρει λύσεις. Απέναντι στον 27χρονο Βρετανό έχασε μόλις πέντε πόντους στο σερβίς του, όμως ο Φέντερερ ήταν... μια άλλη ιστορία.

Ο κάτοχος 17 major τίτλων μπορούσε, στην κυριολεξία, να σπάσει τον νεαρό όποτε ήθελε! Με τη συνήθη ποικιλία στο παιχνίδι του και τις επιτυχημένες προωθήσεις στο φιλέ, στρίμωξε τον Τσόριτς, που έδειξε σημάδια του ταλέντου του, όμως ήταν αδύνατον να ρίξει το «τείχος».

Ο Κροάτης δεν κατάφερε, λοιπόν, να περάσει στον πρώτο ATP τελικό της καριέρας του, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα... βαρεθούμε να ακούμε γι' αυτόν. Πόσοι 18χρονοι τενίστες, άλλωστε, έχουν κερδίσει Ράφα Ναδάλ και Άντι Μάρεϊ;

Ο Φέντερερ θα δει με την άνεσή του τώρα τον αγώνα ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και τον Μπέρντιχ. Τους δύο αντιπάλους, δηλαδή, που κέρδισε πέρυσι σε ημιτελικό και τελικό για να πανηγυρίσει τον έκτο τίτλο του στο Ντουμπάι. Είναι η ένατη φορά που θα διεκδικήσει το τρόπαιο και αν καταφέρει να το σηκώσει θα μιλάμε για τον 84ο τίτλο καριέρας. Αν, μάλιστα, σημειώσει και πέντε άσους θα φτάσει τους 9.000!

ΠΗΓΗ: sdna.gr