Οι... επόμενοι Μέσι και Νεϊμάρ! (φώτο/βίντεο)

Μέσι, Νειμάρ, Σάντσεζ... ποίος έχει σειρά; Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους παίκτες, από την Λατινική Αμερική, που ξεχωρίζουν και είναι στην λίστα για το επόμενο μεγάλο παγκόσμιο «αστέρι».

Οι Λατινοαμερικάνοι φημίζονται για την ευκολία που έχουνε να βάζουν νεαρούς παίκτες με προοπτικές κατευθείαν στα βαθιά. Το καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο παιχνίδι μεταξύ Αγγλίας- Ουρουγουάης έμεινε εκτός ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της ομάδας Ντιέγκο Λουγκάνο. Την θέση του πήρε ο Χοσέ Μαρία Χιμένες, ένας 19χρόνος που είχε παίξει μόλις ένα παιχνίδι πρωταθλήματος ως αλλαγή στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η αλήθεια είναι ότι οι Ευρωπαϊκές ομάδες τολμάνε πιο δύσκολα να ρίξουν τους μικρούς στα βαθιά.

Οι ομάδες της Λατινικής Αμερικής κοιτάνε με μεγάλη προσοχή τους παίκτες που ξεχωρίζουν στις μικρές εθνικές και δεν διστάζουν να τους χρησιμοποιήσουν. Όπως ακριβώς συνέβη με τον Χιμένες που τον είχαν δει στις συμμετοχές που είχε με την U-20. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλά παραδείγματα σαν και αυτό.

Στην Νότια Αμερική μεγαλώνουν με το σκεπτικό ότι θα «χάσουν» τα ταλέντα τους νωρίς. Για αυτό και πέφτει τεράστιο βάρος στις U-17 και U-20. Όσοι ξεχωρίζουν στην U-20 πολύ γρήγορα θα βρεθούν στην πρώτη ομάδα.

Νέοι παίκτες ξεχώρισαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U-20 που πραγματοποιήθηκε στην Ουρουγουάη και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες με μεγάλη νικήτρια την Αργεντινή, και Κολομβία, Ουρουγουάη και Βραζιλία να καταλαμβάνουν τις επόμενες θέσεις.

Ποιοι είναι όμως τα «αστέρια» που πιστεύεται ότι θα ξεχωρίσουν στο άμεσο μέλλον;

Άνχελ Κορέα, 19, Αργεντινή

Πολλοί στάθηκαν στο γεγονός ότι ο γιος του Ντιέγκο Σιμεόνε, Τζιοβάνι, πέτυχε 9 γκολ στο τουρνουά. Είναι γεγονός ότι ο γιος του «αφεντικού» της Ατλέτικο είναι τρομερός γκολτζής και έχει απίστευτα τελειώματα, όμως το ότι είχε τόσες ευκαιρίες να σκοράρει οφείλεται στον Άνχελ Κορέα, τον παίκτη που πραγματικά ξεχώρισε στο τουρνουά. Έχει την ικανότητα να ντριπλάρει σαν επιθετικό χαφ, να παίρνει θέση μέσα στην περιοχή σαν επιθετικός και να πασάρει σαν μέσος. Ο Κορέα έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στο τουρνουά και βοήθησε την ομάδα του να το κατακτήσει. Στο μέσο της προηγούμενης χρονιάς η Σαν Λορένζο υποστήριξε ότι ο παίκτης έχει υπογράψει στην Ατλέτικο. Αλλά στον ιατρικό έλεγχο που του έγινε, διαγνώστηκε πρόβλημα στην καρδιά που που θα μπορούσε να του απειλήσει την καριέρα. Υποβλήθηκε σε επέμβαση, και 8 μήνες αργότερα μέσα από το τουρνουά αυτό υπενθύμισε σε όλο τον κόσμο ότι παραμένει ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα του ποδοσφαίρου.

Γκέρσον, 17, Βραζιλία

Μία «αχτίδα» φωτός μέσα στην απογοητευτική ομάδα της Βραζιλίας. Ο δεξιοπόδαρος Γκέρσον έχει μπει για τα καλά στα μπλοκάκια των Ευρωπαίων σκάουτερς και έχει «κερδίσει» την σύγκριση με τον Πογκμπά της Γιουβέντους. Μόλις 17 χρονών θα έχει την δυνατότητα να πάρει μέρος ξανά σε αυτό το τουρνουά σε δύο χρόνια, όπως να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα του, την Φλουμισιέντα. Το νεαρό της ηλικίας του, δυσκολεύει τους προπονητές να τον εμπιστευτούν για αρκετό χρόνο στο παιχνίδι. Έχει όμως στιγμές στο παιχνίδι του, που φαίνεται το απίστευτο ταλέντο του και η φυσική του δύναμη. Μια «μαγική» ενέργεια με την μπάλα, ένα δυνατό μαρκάρισμα με το κορμί δίνει ελπίδες στους Βραζιλιάνους ότι μπορεί να βρήκαν έναν ολοκληρωμένο μέσο με τρομερή ποιότητα.

Τζέισον Λουκούμι, 19, Κολομβία

Με εξαιρετικό τερματοφύλακα (Αλβάρο Μοντέρο), αποτελεσματική άμυνα και κάποιους ενδιαφέροντες παίκτες στο κέντρο, η Κολομβία ήταν η πιο θεαματική ομάδα του τουρνουά. Οι φορ μπορεί να μην έκαναν εντυπωσιακές εμφανίσεις, αυτός που ξεχώρισε όμως ήταν το εξτρέμ Τζέισον Λουκούμι. Κλασσικός δεξιοπόδαρος, τουλάχιστον έτσι ξεκίνησε το τουρνουά. Η απόδοση του όμως άλλαξε τα δεδομένα. Μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, είχε σκοράρει τέσσερα γκολ, μοιρασμένα και με τα δύο πόδια. Με απόλυτα ομαλό τρέξιμο με την μπάλα στα πόδια, έχει την δυνατότητα να μοιράζει ασίστ, όπως και να σκοράρει. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε μια ομάδα από την Κολομβία που ενώ ήταν από τις πιο δυνατές, λόγω δυσκολιών που πέρασε αναγκάστηκε να πέσει στην δεύτερη κατηγορία. Σύμφωνα με τον ατζέντη του, δεν θα κάτσει για πολύ καιρό εκεί αφού τον παρακολουθούν ομάδες από όλη την Ευρώπη αλλά και την Λατινική Αμερική.

Αλβάρο Μοντέρο, 19, Κολομβία

Σπάνιο για τουρνουά U-20 αλλά στο φετινό υπήρξαν πολλοί καλοί τερματοφύλακες. Ο καλύτερος ήταν ο Μοντέρο, ο τερματοφύλακας της Κολομβίας. Μια τεράστια φιγούρα που όμως έβγαζε απίστευτη ηρεμία στην άμυνα του και όχι μόνο αφού επέδειξε τρομερά αντανακλαστικά. Πολύ καλοί και οι αριθμοί του αφού δέχτηκε μόλις τρία γκολ σε οκτώ αναμετρήσεις που αγωνίστηκε. Στην χώρα του δεν έχει αγωνιστεί ποτέ επαγγελματικά και έχει περάσει τα τελευταία χρόνια στην Βραζιλία και την Σάο Καετάνο, που βρίσκεται πλέον στην τέταρτη κατηγορία της χώρας. Πάντως με παραστάσεις όπως αυτή, είναι δύσκολο να μην φανταστείς στο μέλλον ότι ο Μοντέρο δεν θα παλεύει με τον Όσπινα για μια θέση στην αντρική ομάδα της χώρας.

Γκαστόν Περέιρο, 19, Ουρουγουάη

Είναι βασικό γρανάζι στην Νασιονάλ Μοντεβιδέο, και έχει συγκριθεί μέχρι και τον Σώκρατες αφού βοήθησε μόλις στα 19 του χρόνια να κατακτήσει τον τελευταίο της τίτλο. Έτσι, με την πίεση πάνω του έπρεπε να παρουσιάσει τον εαυτό του, μπροστά στο κοινό της χώρας του. Και τα κατάφερε μια χαρά. Τα πέντε γκολ που πέτυχε, τον κατατάσσουν δεύτερο σκόρερ του τουρνουά και τονίζουν με τον καλύτερο τρόπο το σπάνιο ταλέντο του. Δύο γκολ πέτυχε με κεφαλιά , δύο τελειώματα με το δεξί πόδι μετά από περίτεχνη ενέργεια η οποία του άνοιξε τον δρόμο για το γκολ και το τρίτο με κοντινή προβολή. Απίστευτα τρεξίματα και γρήγορη σκέψη σε συνδυασμό με πολύ σωστές πάσες ήταν μεταξύ των καλύτερων στο τουρνουά.

Τζιοβάνι Σιμεόνε, 19, Αργεντινή

Είναι ο γιος του Ντιέγκο Σιμεόνε, προπονητής της Ατλέτικο. Είναι επιθετικός, έχει απίστευτη επαφή με το σκοράρισμα και απείλησε το ρεκόρ του Ούγκο Ρονταλέγκα U-20 (11 γκολ το 2005), με τα 9 γκολ που πέτυχε. Ο νεαρός που αγωνίζεται στην Ρίβερ Πλέιτ έχει πολύ καλά τελειώματα, κινείται εξαιρετικά στην περιοχή και δεν διστάζει να τελειώνει τις ευκαιρίες και με τα δύο πόδια χωρίς καν να φαίνεται να προσπαθεί ιδιαίτερα. Πάντως παραμένει ερωτηματικό. Το τουρνουά αυτό πάντως βοήθησε στο να φτιάξει την αυτοπεποίθηση του. Η Αργεντινή βρέθηκε στον πιο εύκολο όμιλο της διοργάνωσης. Δόθηκαν ευκαιρίες στον Σιμεόνε για εύκολα γκολ και όλοι στην Ευρώπη περιμένουν να δούνε αν όντως μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο ή απλά θα μείνει ένας καλός κυνηγός.

 

Πηγή: gazzetta.gr