Ο Ροναλντίνιο διάλεξε τους 11 καλύτερους

Με... αδυναμία σε ορισμένους εξ αυτών αλλά και αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς τους στο ποδόσφαιρο, ο Ροναλντίνιο αποκάλυψε τους δικούς του καλύτερους 11 παίκτες.  

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Κερετάρο, που όμως έχει... εκτροχιαστεί από τη στιγμή που αποχώρησε από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αισθάνεται τυχερός που είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί δίπλα σε ποδοσφαιριστές που εκτιμούσε πριν καν γίνει συμπαίκτης τους, ενώ τρέφει σεβασμό σε αρκετούς με τους οποίους υπήρξε μονάχα αντίπαλος...

Διαβάστε για την καλύτερη 11άδα του Ροναλντίνιο, με ένα σχόλιό του για τον καθένα από αυτούς που επέλεξε...

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ:

Μπουφόν - «Υπήρξαν πολλοί καλοί τερματοφύλακες στην περίοδο που αγωνιζόμουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά κανείς δεν είχε τη συνέπεια του Τζιανλουίτζι Μπουφόν».

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

Καφού – «Δεν μπορείς να είσαι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας αν δεν είσαι παίκτης με κλάση».

Τζον Τέρι - «Με τη Μπαρτσελόνα έπαιξα αρκετά παιχνίδια κόντρα στην Τσέλσι και πραγματικά είχα καταλάβει πολλά για τον Τζον Τέρι και κατανοώ γιατί είναι τόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής μέχρι σήμερα για την ομάδα τους».

Πάολο Μαλντίνι - «Ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν είχε τη μπάλα στα πόδια, έμοιαζε με εκλεκτό χαφ και όχι με στόπερ...».

Ρομπέρτο Κάρλος - «Θα άξιζε μια θέση σε οποιαδήποτε ομάδα, τόσο για τις εκτελέσεις του στις στημένες φάσεις, όσο και για τις ικανότητές του στο αριστερό άκρο της άμυνας».

ΜΕΣΟΙ:

Κλοντ Μακελελέ - «Δεν το είδα ποτέ να κάνει ένα κακό παιχνίδι. Ήταν ο παίκτης με τον οποίο τόσο οι αμυντικοί του που τον είχαν μπροστά τους, όσο και οι επιθετικοί που ήξεραν ότι βρίσκεται πίσω για τους στηρίζει, ένιωθαν εμπιστοσύνη».

Φρανκ Λάμπαρντ - «Είχα πει στον Ράικαρντ να τον πάρουμε στη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν ήθελε να φύγει από την Τσέλσι. Με εντυπωσιάζουν όσα έχει πετύχει».

Κακά - «Στη Μαδρίτη τα πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελε ο ίδιος, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε όσα πέτυχε στη Μίλαν, όπου έδειξε ποιος είναι ο πραγματικός Κακά».

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:

Λιονέλ Μέσι - «Το μοναδικό πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι για το γεγονός πως δεν είχα τη ευκαιρία να παίξω λίγο περισσότερο με τον Λιονέλ. Δεν υπάρχουν λόγια για να τον περιγράψει κανείς... Έχει φτερά στα πόδια αυτό το παιδί».

Τιερί Ανρί - «Είναι καλός μου φίλος, παίξαμε μαζί στη Μπαρτσελόνα και παραλίγο να παίξουμε μαζί και στη Νέα Υόρκη. Ήταν μονίμως ένας εφιάλτης για κάθε αντίπαλο αμυντικό».

Ρονάλντο - «Ήταν το είδωλό μου και καταλήξαμε να παίζουμε μαζί και να παίρνουμε ένα Μουντιάλ. Ο πιο ολοκληρωμένος στράικερ που έχω δει. Είναι απίστευτο που δεν πήρε ποτέ ένα Τσάμπιονς Λιγκ».

Πηγή: gazzetta.gr