Mε σερβιέτα ο Ρόσμπεργκ στη Μαλαισία!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα κολλήσει μία γυναικεία σερβιέτα κάτω από το κράνος του στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας, για να μην κυλά ο ιδρώτας από το μέτωπο στα μάτια του!

Μπορεί να μην κατάφερε να νικήσει τον Χάμιλτον, όμως στην επινοητικότητα είναι ο Ρόσμπεργκ…Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ο Γερμανός πιλότος της Formula 1 αποκάλυψε, ότι θα τρέξει στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας ‘’φορώντας’’ ένα γυναικείο σερβιετάκι. Για να ακριβολογούμε, θα κολλήσει μία πολύ απορροφητική σερβιέτα κάτω από τη μάσκα του κράνους του, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον ιδρώτα.

Δήλωσε μάλιστα, ότι «πρόκειται για το δικό μου ειδικό τρικ. Εχω πάντα προβλήματα, όταν στάζει ο ιδρώτας από το μέτωπο στα μάτια». Γιαυτό και σε όλα τα Γκραν Πρι, όπου επικρατούν συνήθως τροπικές θερμοκρασίες, μεταφέρει ο φυσιοθεραπευτής του Ρόσμπεργκ, Ντάνιελ Σλόσερ, ένα πακέτο γυναικείες σερβιέτες από το σούπερ μάρκετ. Αυτές τις χρησιμοποιεί ο 29χρονος οδηγός της Mercedes τόσον στα δοκιμαστικά, όσο και στον αγώνα για να απορροφούν τον ιδρώτα του.

Στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας επικρατούν ακραίες τροπικές καιρικές συνθήκες με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στα κόκπιτ των μονοθεσίων τους 75 βαθμούς και με 90% ατμοσφαιρική υγρασία. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι οι πιλότοι χάνουν στη διάρκεια του αγώνα από τέσσερα έως έξι λίτρα υγρά! Γιαυτό και προτιμούν να μην επιστρέψουν μετά την Αυστραλία στα σπίτια τους, αλλά ταξιδεύουν στη Μαλαισία για να προσαρμοστεί καλύτερα ο οργανισμός τους στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο του Γκραν Πρι κάνουν λόγο για θερμοκρασίες περιβάλλοντος γύρω στους 30 βαθμούς και πάνω από 80% υγρασία. Ο Ραϊκόνεν είχε συγκρίνει τις κλιματικές συνθήκες στη Σεπάνγκ «με φινλανδική σάουνα, αλλά 24ώρες την ημέρα και επτά ημέρες την εβδομάδα». Επίσης καιροφυλακτεί πάντα ο κίνδυνος ξαφνικών καταιγίδων, μάλιστα το 2009 είχε διακοπεί το Γκραν Πρι εξαιτίας των μουσώνων.