Killer Λάφερτι

Ο Βορειο-Ιρλανδός επιθετικός έχει πάρει προσωπικά την παρθενική πρόκριση της χώρας του στο Euro 2016, αφού πέτυχε ακόμα δύο γκολ στο 2-1 επί της Φινλανδίας. Ζορίστηκαν οι Ρουμάνοι απέναντι στα Φερόε (1-0).

Έχει τα πάντα. Κορμί, τεχνική, ταχύτητα, αίσθηση του γκολ. Θα μπορούσε να παίζει σε τεράστιο σύλλογο της Premier League και όχι να βολοδέρνει κάπου στην Τουρκία (Ρίζεσπορ) όπου βρίσκεται εξόριστος τώρα. Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Κάιλ Λάφερτι; Το ομολογεί ο πρώην εργοδότης του στην Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τσαμπαρίνι: «Είναι γυναικάς εκτός ελέγχου. Είναι ένας Ιρλανδός χωρίς όρια. Εξαφανίζεται για μία εβδομάδα από τις προπονήσεις για να γκομενίζει στο Μιλάνο. Έχει δύο οικογένειες, 6 παιδιά και δεν προπονείται ποτέ. Παρόλα αυτά είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μας!». 

Αυτός ο αθεράπευτος γυναικάς οδηγεί εκ του ασφαλούς την Βόρειο Ιρλανδία προς την παρθενική της συμμετοχή σε τελική φάση Euro. Αρκούσαν δύο χτυπήματα του Λάφερτι μέσα σε ένα πεντάλεπτο (33’, 38’) για να έρθει το 2-1 επί της Φινλανδίας (μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Σαντίκ) που φέρνει την ομάδα του Μάικλ Ο’ Νιλ σε ρόλο φαβορί για την πρόκριση και τον Λάφερτι (με 5 γκολ) πίσω από τον Ντάνι Γουέλμπεκ στην λίστα των σκόρερ για την προκριματική φάση του Euro 2016!