Τα πάντα ανοιχτά για Renault

Ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για τη Renault, από τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Red Bull μέχρι την επιστροφή με ιδιόκτητη ομάδα, αλλά και την αποχώρηση της Formula1.

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για το μέλλον της Renault στη Formula1. Από την αποχώρηση μέχρι και την επιστροφή με ιδιόκτητη ομάδα, αλλά και την αγορά της Toro Rosso. Ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ μίλησε για όλα στο espn αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για το τι μέλλει γενέσθαι της γαλλικής εταιρείας. Αρχικά, αναφέρθηκε στη συνεργασία με τη Red Bull.

«Έχουμε συμβόλαιο (με τη Red Bull) μέχρι το 2016 και υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές να το επεκτείνουμε. Αυτό είναι καλό και μας δίνει την ευκαιρία να χτίσουμε μια μακροχρόνια συνεργασία. Προτεραιότητά μας αποτελεί να καθορίσουμε τι θα γίνει μετά το τέλος του 2016. Μπορεί τώρα να μην είναι ορατό κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε.

Μπορούμε να κερδίσουμε ή να χάσουμε, αλλά αυτό που δεν μπορούμε να αποδεχτούμε είναι να ζημιωθεί η φήμη μας», είπε, αρχικά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής με ιδιόκτητη ομάδα δίχως να επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να διαψεύσει, κάποιες από τις φήμες που υπάρχουν...

«Η Formula1 είναι μια ελεύθερη αγορά και αν έχουμε την ανάγκη να βρούμε άλλους πελάτες, τότε θα το κάνουμε. Δεν είναι αυτό που θέλουμε, δεν είναι αυτή η προτεραιότητά μας. Θα προτιμούσαμε να επεκτείνουμε τη σχέση μας με τη Red Bull, αλλά το μέλλον μας δεν είναι 100% δεμένο με τη Red Bull. Αν υπάρχει μια ευκαιρία να είσα στην F1 με διαφορετική μορφή, τότε γιατί όχι; Όμως, αυτή θα πρέπει να είναι εκεί που το όφελος θα είναι μεγαλύτερο».

Τέλος, μίλησε και για την πιθανότητα αποχώρησης από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Μπορούμε να μείνουμε όπως είμαστε ή να φύγουμε από τη Formula1, αν πιστεύουμε ότι υπάρχουν καλύτερα πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Θέλουμε να μείνουμε στα μηχανοκίνητα σπορ και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι σημαντικά για την ιστορία της Renault. Αν δεν τα καταφέρουμε στη Formula1, τότε θα φύγουμε. Υπάρχουν πολλές μεγάλες εταιρείες που δεν είναι στην F1, όπως η Volkswagen και η Audi. Αυτό δείχνει ότι μπορείς να είσαι πετυχημένος και χωρίς να είσαι στη Formula1».