«Κανονικά το Αζερμπαϊτζάν, βλέπουμε για Ιταλία»

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν παραδέχτηκε πως το Αζερμπαϊτζάν θα είναι κανονικά στο καλεντάρι της Formula1 από το 2016, αλλά και ότι παραμένει αμφίβολο το μέλλον της Ιταλίας.

Έναν ακόμα αγώνα θα έχει, όπως όλα δείχνουν, το καλεντάρι της Formula1 από το 2016. Ο λόγος για το Αζερμπαϊτζάν, για το οποίο ο Μπέρνι Έκλεστοουν τόνισε πως θα βρίσκεται σίγουρα στο πρόγραμμα.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι στο καλεντάρι (το Αζερμπαϊτζάν). Θα είναι άλλος ένας καλός αγώνας», είπε ο ισχυρός άνδρας του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ στον κόσμο στο περιθώριο του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν.

Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε το ίδιο αισιόδοξος για το μέλλον της Ιταλίας. Το συμβόλαιο της γειτονικής χώρας με τη διοίκηση της F1 λήγει στο τέλος της επόμενης χρονιάς, με τον 84χρονο να αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και αυτό της αποχώρησης ενός από τους πιο ιστορικούς αγώνες στην ιστορία του αθλήματος. «Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε (για την Ιταλία). Δεν έχουν συμφωνία», είπε για να του επισημανθεί πως είναι αδιανόητο να τεθεί εκτός η Μόντσα. «Θα σας πω κάτι. Αυτό μου το είπαν και όταν δεν είχαμε αγώνα στη Γαλλία και τώρα με τη Γερμανία. Έχουμε, όμως, μερικές καλές αντικαταστάσεις, έτσι δεν είναι;», ήταν η απάντησή του.