Υπέγραψε ο Abrines

O Alex Abrines υπέγραψε το συμβόλαιο του στην Oklahoma City και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης που έκανε φέτος τη διαδρομή Ευρώπη - ΝΒΑ.

Είναι πια επίσημο. Ο Alex Abrines υπέγραψε το τριετές συμβόλαιο του στην Oklahoma City (με συνολικές απολαβές 18 εκατομμύρια δολάρια) και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης που μεταγράφηκε αυτό το καλοκαίρι από την Ευρώπη στο ΝΒΑ. Παράλληλα, έγινε και ο πιο καλοπληρωμένος παίκτης που επιλέχθηκε στον δεύτερο γύρο του Draft.
 
“Είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Alex στον οργανισμό μας. Φέρνει μαζί του ένα μοναδικό μείγμα εμπειρίας και ικανοτήτων για την ηλικία του. Θα συνεχίσει να προσθέτει βάθος και ταλέντο στην περιφέρεια μας” τόνισε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Sam Presti για τον 23χρονο Ισπανό που επέλεξε η Oklahoma City στο νούμερο 32 του draft πριν από τρία χρόνια.
 
“Είμαι ενθουσιασμένος και ευγνώμων για την ευκαιρία να βρίσκομαι σε έναν τέτοιο οργανισμό. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και να συνδράμω με όποιο τρόπο μπορώ ως μέλος της ομάδας” είπε από τη μεριά του ο Ισπανός γκαρντ/φόργουορντ, που την περασμένη σεζόν είχε 8,8 πόντους και 2,2 ριμπάουντ μ.ό. στην Euroleague με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.
 
Από την Ευρώπη στο ΝΒΑ

Οκτώ παίκτες έχουν αφήσει μέχρι στιγμής πίσω τους την Euroleague προκειμένου να παίξουν στο ΝΒΑ. Διαβάστε στον πίνακα που ακολουθεί ποιοι είναι αυτοί και τι συμβόλαια έχουν υπογράψει.
 
1. Alex Abrines (Barcelona)
Thunder
18 εκατ. δολ.
3 χρόνια

2. Tomas Satoransky (Barcelona)
Wizards
9 εκατ. δολ.
3 χρόνια

3. Sergio Rodriguez (Real Madrid)
76ers
6,8 εκατ. δολ.
1 χρόνο

4. Mindaugas Kuzminskas (Malaga)
Knicks
5,9 εκατ. δολ.
2 χρόνια

5. Willy Hernangomez (Real M.)
Knicks
5,8 εκατ. δολ.
4 χρόνια

6. Malcom Delaney (Lok. Kuban)
Hawks
5 εκατ. δολ.
2 χρόνια

7. Maurice N’door (Real Madrid)
Knicks
1,4 εκατ. δολ.
2 χρόνια

8. Davis Bertans (Laboral Kutxa)
Spurs
1,4 εκατ. δολ.
2 χρόνια