Δυο στα δυο με... καρδιοχτύπι ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός των ανέτοιμων Στρέλνιεκς, Παπανικολάου, Μάντζαρη και του απόντα Σπανούλη έκανε θρίλερ ένα ματς που είχε στα μέτρα του, αλλά άντεξε, νίκησε την Μάλαγα (80-75) και έκανε το 2Χ2 στην Euroleague.

Στη 2η αγωνιστική της Euroleague, οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν πως θα φτάσουν εύκολα στη νίκη και, παρά την απόπειρα... αυτοκτονιας στην τελευταία περίοδο, κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο και να κάνει το 2Χ2. Πλέον ακολουθεί «διαβολοβδομάδα», με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (24/10, 21:05) και την Χίμκι στο ΣΕΦ (26/10, 21:15).

Αν υπήρχε βαθμός για την συγκέντρωση στο ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε κοντά στο «10». Με σκορ από όλους και εξαιρετική άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν γρήγορα με 9-2, ενώ ακολούθησαν συνεχόμενα σουτ των Παπαπέτρου-Τόμπσον για την εκτόξευση της διαφοράς σε διψήφια επίπεδα (19-4, στο 6'). Η Μάλαγα συνήλθε προς το φινάλε της πρώτης περιόδου, η οποία έκλεισε με σκορ 21-11.  

Το σκηνικό πάντως άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο με πρωταγωνιστή τον Μούσλι για τους Ανδαλουσιάνους. Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στην άμυνα κοντά στο καλάθι και η Μάλαγα το εκμεταλλεύτηκε. Όσο ο Ρόμπερτς έδινε λύσεις από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός κρατούσε διαφορά (35-22, στο 16'), αλλά η ομάδα του Πλάθα έκανε δυνατό... finish για το 37-33 του ημιχρόνου.

Με τον Τόμπσον να ξεκινά «καυτός» στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Σφαιρόπουλου απέκτησε ξανά διψήφια διαφορά (47-37, στο 24'). Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο και έφτασαν στο +13 με τον ΜακΛίν (56-43, στο 28'), ενώ ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελευταία περίοδο με διαφορά, θεωρητικά, ασφαλείας (59-47). 

Στην πράξη πάντως η διαφορά δεν αποδείχθηκε ασφαλής. Ο Μιλοσάβλιεβιτς βρήκε ρυθμό, έδωσε ώθηση στην ομάδα του ο Σουάρεθ κατέβασε τη διαφορά στο -3 (65-62). Ο Πρίντεζης «απάντησε» με τρίποντο, αλλά το ματς είχε γίνει ντέρμπι (71-68, στο 37'). Η Μάλαγα έκανε συνεχόμενες κακές επιθέσεις με τους Ρόμπερτς-Πρίντεζη να δίνουν ανάσα για το 75-68. Με το σκορ στο 75-71, ο Μάντζαρης πέτυχε ένα τρίποντο που φάνηκε να κλειδώνει το ματς. Ο ΜακΚάλουμ απάντησε με γκολ-φάουλ (78-74), αλλά ακολούθησαν λάθη από Παπανικολάου και Νέντοβιτς με αποτέλεσμα η μπίλια να κάτσει οριστικά στο ερυθρόλευκο (80-75).

Η Στιγμή: Το τρίποντο του Μάντζαρη με το σκορ στο 75-71 ήταν καθοριστικό, ώστε ο Ολυμπιακός να μπει πιο ήρεμος στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και τελικά να το κερδίσει παρά το απρόσμενο λάθος του Παπανικολάου. Σημαντικές και οι συνεχόμενες καλές άμυνες με το σκορ στο 71-68.

Η Γκέλα: Η Μάλαγα ήθελε να φύγει με το διπλό από το ΣΕΦ και να κάνει το 2Χ2 στη φετινή Euroleague απέναντι στις δύο περσινές φιναλίστ, αλλά πληγώθηκε και από τον ίδιο της τον εαυτό έχοντας 16/28 βολές. 

Η Διαιτησία: Αρκετά λάθη από το διαιτητικό τρίο της αναμέτρησης. Οι άνθρωποι της Μάλαγα είχαν αρκετά παράπονα σε πολλά σημεία του αγώνα, ενώ χρεώθηκαν σε δύο περιπτώσεις με τεχνική ποινή. 

Η Εξέδρα: Περίπου 6.000 οπαδοί των «ερυθρολεύκων» βρέθηκαν στις εξέδρες. Το ΣΕΦ δεν ήταν γεμάτο, αλλά όταν ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τη στήριξη του κόσμου, υπήρχε... παλμός στο γήπεδο.