Όταν η Ελλάδα έκανε τον Σεφτσένκο να κλάψει! (βίντεο)

Σαν σήμερα το 2009 η Εθνική Ελλάδος σφράγισε την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, με τον Σαλπιγγίδη να αφήνει άφωνους τους Ουκρανούς και τον Σεφτσένκο να ξεσπά σε κλάματα!

Ηταν 18 Νοεμβρίου του 2009 όταν η Εθνική Ελλάδος του Ότο Ρεχάγκελ κλήθηκε να δώσει έναν υπέρ πάντων αγώνα για την επιστροφή της στις επάλξεις του Μουντιάλ, μετά από 16 χρόνια... φαγούρας.Το βαθμό δυσκολίας της «γαλανόλευκης» αποστολής γιγάντωνε η επιτακτική ανάγκη σκοραρίσματος, με την πρώτη αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκης» να λήγει ισόπαλη χωρίς τέρματα.

Ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με τον Πλιάτσικα αποτέλεσε ένα βροντερό σοκ για την Ελλάδα, προοιωνίζοντας ένα δύσκολο βράδυ, με τον Βύντρα να πηγαίνει στα στόπερ δίπλα στους Μόρα και Κυργιάκο και το σύστημα να παραμένει 5-4-1.

Οι καρδιές επέστρεψαν στις θέσεις τους δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Σαμαράς να βρήκε με μια κάθετη-ξυράφι τον Σαλπιγγίδη, που δεν γινόταν να αστοχήσει, πλασάροντας υποδειγματικά προ του Πιάτοφ και δίνοντας σκορ πρόκρισης στην Εθνική.

Το σύνολο του Ρεχάγκελ υπέμεινε ηρωικά την ασφυκτική ουκρανική πίεση του δευτέρου ημιχρόνου, με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης να σηματοδοτεί τα ξέφρενα ελληνικά πανηγύρια και τους αποκαρδιωμένους Ουκρανούς να λυγίζουν, με τον σπουδαίο Σεφτσένκο να βάζει τα κλάματα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουκρανία (Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοφμ Κόμπιν, Κατσέριντι, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Τίμοστσουκ, Μίχαλικ (66' Γκάι), Αλίεφ (57' Σελέζνοφ), Γιαρμολένκο (69' Γκούσεφ), Σεφτσένκο, Μίλεφσκ

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (29' Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Κραγκούνης, Σαμαράς (63' Γκέκας), Χαριστέας (71' Τζιόλης)