Απειλούν να μποϊκοτάρουν το ματς με Ολυμπιακό οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα

Η μεταγραφή του Άλεν Όμιτς έφερε την αντίδραση των φανατικών οπαδών του Ερυθρού Αστέρα που απειλούν να μποϊκοτάρουν το ματς με Ολυμπιακό.

Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός αγωνίζονται το βράδυ της Παρασκευής (26/1) για την 20η αγωνιστική της Euroleague, όμως οι οπαδοί της σερβικής ομάδας απειλούν να μποϊκοτάρουν την αναμέτρηση.Αιτία της αντίδρασής τους είναι η απόκτηση του Άλεν Όμιτς, καθώς ο 26χρονος σέντερ έχει γεννηθεί στη Βοσνία, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για τους "Delije" σύμφωνα με όσα γράφονται στον Τύπο της Σερβίας.

Τα κίνητρα τους δεν έχουν να κάνουν με τα αθλητικά προσόντα του παίκτη, αλλά για θρησκευτικούς λόγους. Κι αυτό γιατί οι Σέρβοι ως λαός είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ενώ οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι.

Η σύνδεση του πολιτικού και θρησκευτικού με τον αθλητισμό είναι κάτι που πάντως θέλησε να αποβάλλει άμεσα ο νεοαποκτηθείς σέντερ, εξηγώντας πως "βλέπω τους ανθρώπους στη Σερβία ως φίλους μου. Έχω αρκετούς φίλους στη χώρα, η νοοτροπία των δύο λαών είναι πολύ κοντινή. Αυτό δεν είναι μυστικό. Σε ό,τι αφορά στην θρησκεία, αν κάποιος ενδιαφέρεται, πρέπει να πω ότι είμαι άθεος. Επομένως, μην σας απασχολεί κάτι, γιατί το μπάσκετ είναι αυτό που μετράει".