Βενγκέρ στον Ολυμπιακό - Γιατί "χάλασε" το deal

Στις αρχές της περιόδου 1994-95, τότε που το πρώην αφεντικό του Ολυμπιακού έφερνε στην Αθήνα τον -ανερχόμενο- Αλσατό και... συμφωνούσε μαζί του για μυθικό συμβόλαιο. Το λόγο που χάλασε η δουλειά τον είχε αποκαλύψει ο Κυριάκος Καραταΐδης.

Ο Αλσατός τεχνικός, του οποίου η αποχώρηση από την τεχνική ηγεσία των "κανονιέρηδων" στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/4), όχι μόνο είχε μιλήσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη το καλοκαίρι του 1994, αλλά ταξίδεψε γι' αυτό το λόγο στην Ελλάδα. Δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ότι είχε συμφωνήσει προφορικά για ετήσιο συμβόλαιο και αποδοχές 170 εκατομμύρια δραχμές.

Το μυστικό για την ξαφνική αποχώρηση του Βενγκέρ από τη χώρα μας και την αρνητική του απάντηση στον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού, έδωσε ο τότε αρχηγός Κυριάκος Καραταΐδης

"Να σου πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα; Τον Βενγκέρ! Τον έφερε ο Κόκκαλης και ήρθε ο άνθρωπος στου Ρέντη να δει την προπόνηση. Εμείς τρέχαμε γύρω-γύρω και έφευγαν απ' έξω αυγά! Σκέψου, μας πετούσαν αυγά. Θα σκέφτηκε, λοιπόν, με το που το είδε αυτό 'ότι εδώ, αυτοί είναι μ@λ@κες!'. Είπε 'όχι' κι έφυγε...".

- Αυγά σας πετούσαν; Γιατί;

"Ε, εντάξει γιατί υπήρχαν οπαδοί που θεωρούσαν ότι τους κάναμε ρεζίλι. Έφερε ο Κόκκαλης τον Βενγκέρ να του δείξει το αθλητικό κέντρο κι εκείνος είδε να μας πετάνε αυγά την ώρα που τρέχαμε!.."