Σηκώθηκε με... τσαμπουκά, το πήρε πειστικά!

Παίζοντας με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο και σημαντικά προβλήματα, ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και τρομερό πάθος στο Game 2 με την Ζαλγκίρις, ισοφάρισε (79-68) και πλέον θα ψάξει στο Κάουνας το χαμένο αβαντάζ.

Τα δεδομένα δεν ήταν ιδανικά για τον Ολυμπιακό, αφού η απουσία του Μιλουτίνοφ, το «πρέπει» και το άγχος για την ισοφάριση και το γεγονός πως οι Παπανικολάου, Μπόγρης, Στρέλνιεκς και Πρίντεζης έπαιζαν... τραυματισμένοι μεγάλωναν το βαθμό δυσκολία για το Game 2 με την Ζαλγκίρις. Ωστόσο, οι Πειραιώτες είχαν τεράστια θέληση και πάθος στο παιχνίδι τους, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και ισοφάρισαν σε 1-1, νικώντας για πρώτη φορά φέτος την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο Κάουνας για δύο παιχνίδια (24 & 26/4) με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ψάχνει τουλάχιστον ένα διπλό, ώστε να κρατήσει ξανά το αβαντάζ έδρας στα χέρια του εν όψει ενδεχόμενου Game 5. 

Οι Λιθουανοί μπήκαν στο ματς με... φόρα από το Game 1 και προηγήθηκαν γρήγορα με +5 (4-9 στο 3') και σημείο αναφοράς τον Μίτσιτς. Η «ερυθρόλευκη» άμυνα όμως ανέβηκε επίπεδο, έγινε πιο σφιχτή και ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα (17-15, στο 10'). Μάλιστα, στην εξίσωση είχαν ήδη μπει οι τραυματίες Παπανικολάου-Μπόγρης που πάτησαν παρκέ με μεγάλη διάθεση και καταχειροκροτήθηκαν. 

Με ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες που βρήκαν δυο μακρινά σουτ από Στρέλνιεκς και Σπανούλη για την πρώτη διψήφια διαφορά (25-15, στο 13'). Η Ζαλγκίρις έκανε διαδοχικά λάθη φτάνοντας γρήγορα τα επτά, αλλά κατάφερε να μειώσει με τρίποντο του Μιλάκνις για το 29-23. Η απόσταση μεγάλωσε ξανά με προσωπικές φάσεις του ΜακΛιν και τρίποντο του Μπράουν για το +13 (41-28). Ο Ουάιτ όμως έδωσε τέσσερις πόντους στους Λιθουανούς και το ημίχρονο έληξε με σκορ 41-32.

Οι παίκτες του Σάρας επέστρεψαν αποφασισμένοι από τα αποδυτήρια και πολύ γρήγορα μείωσαν σε 45-42. Ο Ντέιβις έβρισκε διαρκώς πόντους και ισοφάρισε με συνεχόμενους πόντους σε 50-50. Ο Ολυμπιακός ανέκαμψε ελαφρώς μέσω της άμυνας, αλλά ο Τούπαν σκόραρε με τη λήξη της τρίτης περιόδου για το 54-54. 

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντα από Μάντζαρη-Παπανικολάου και το ΣΕΦ... πήρε φωτιά! Η άμυνα του Ολυμπιακού λειτουργούσε σαν «τανάλια» και ο Πρίντεζης του 1/10 σουτ βρήκε ένα ακόμη πίσω από τα 6.75 για το +9 (63-54, στο 34'). Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν 5:04 για να βρουν σκορ στην περίοδο, αλλά δεν πλησίασαν. Ο Σπανούλης πέτυχε τρεις βολές για το 68-55, αλλά η Ζαλγκίρις είχε σφυγμό και μείωσε στους έξι (74-68) ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Παπαπέτρου όμως έκανε ένα «μυθικό» κάρφωμα, πήρε και το φάουλ και έγραψε τους τίτλους τέλους στο παιχνίδι. Ακολούθησε ένταση με πρωταγωνιστές ΜακΛιν και Ντέιβις, αλλά αυτό δεν επηρέασε την τελική έκβαση του αγώνα (79-68).

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 41-32, 54-54, 79-68