Σφαιρόπουλος: «Θέλει να συνεχίσει στο ΝΒΑ ο Παπανικολάου»

Ο ατζέντης, Γιώργος Σφαιρόπουλος, μίλησε στο SDNA για τα σχέδια του Κώστα Παπανικολάου, του οποίου εκπροσωπεί τα συμφέροντα, αλλά και για τον αδελφό του κι επίσης πελάτη του, Γιάννη, ο οποίος καθοδηγεί με μαεστρία τον Ολυμπιακό. 

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Κώστα Παπανικολάου στον μαγικό κόσμο ολοκληρώθηκαν και ο Γιώργος Σφαιρόπουλος κάνει για λογαριασμό του SDNA τον απολογισμό της σεζόν για τον 25χρονο γκαρντ-φόργουορντ. «Σίγουρα είναι πολύ ευχαριστημένος. Αυτό που ήθελε ήταν να αγωνιστεί στο NBA. Ηταν η πρώτη του χρονιά, η οποία ξεκίνησε καλά για εκείνον. Στο ξεκίνημα της σεζόν είχε περίπου 20 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής. Είχε, όμως, δύο άσχημους τραυματισμούς που τον κράτησαν καιρό εκτός δράσης. Αν τα βάλεις όλα κάτω, είναι μία καλούτσικη χρονιά και μπήκαν οι βάσεις για να συνεχίσει να είναι στο ΝΒΑ», δήλωσε ο ατζέντης του «Παπ», ενώ στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για τα σχέδια των Ρόκετς - οι οποίοι έχουν τα δικαιώματά του - για τον πελάτη του για τη νέα σεζόν:

«Ακόμη είναι πολύ νωρίς. Δεν σκέφτονται τι θα γίνει του χρόνου. Το πρωτάθλημα για εκείνους τώρα τέλειωσε και ήταν συγκεντρωμένοι στα πλέι οφ. Από εδώ και πέρα θα σκεφτούν και θα δουν τι θέλουν να κάνουν». 

Ο Γιώργος Σφαιρόπουλος τόνισε επίσης πως «τα δικαιώματά του Κώστα ανήκουν στους Ρόκετς. Πρώτα θα δούμε τι θα γίνει με τους Ρόκετς και μετά το πώς θα κινηθούμε». 

Ο Κώστας Παπανικολάου πέρασε την δεύτερη χρονιά του στη ξενιτιά, καθώς είχε προηγηθεί η θητεία του στην Μπαρτσελόνα (2013-14). Αραγε πόσο εύκολο του ήταν να προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής στις ΗΠΑ; «Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου. Προσαρμόστηκε γρήγορα στον τρόπο ζωής, καθώς τον περισσότερο χρόνο του καθημερινά τον πέρναγε μαζί με την ομάδα», είπε ο Σφαιρόπουλος πριν τον ρωτήσουμε, αν προτεραιότητα του Παπανικολάου είναι το ΝΒΑ. «Προφανώς ναι», μας ξεκαθάρισε, ενώ παράλληλα μας ενημέρωσε πως ο πελάτης του «θα είναι κανονικά στην διάθεση της Εθνικής».

Ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη rookie του σεζόν, αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος του χρόνου. «Η λογική λέει αυτό. Πέρα από τον τρόπο ζωής και τις συνθήκες, καθαρά μπασκετικά το ΝΒΑ είναι ένας άλλος κόσμος. Ο τρόπος προπόνησης είναι διαφορετικός. Η πρώτη του χρονιά ήταν μία περίοδο προσαρμογής στα νέα αγωνιστικά δεδομένα. Μην ξεχνάμε πως ξεκίνησε από το μηδέν. Δεν είχε σημασία τι είχε προηγηθεί στην Ευρώπη. Η φετινή χρονιά αποτελεί μία εμπειρία που θα τον βοηθήσει». 

Επίσης, η συζήτησή μας με τον Γιώργο Σφαιρόπουλο πήγε και στον αδελφό του, Γιάννη. Ο 48χρονος προπονητής του Ολυμπιακού έχει καταφέρει να βάλει το... σημάδι του στους Πειραιώτες. «Μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή η σεζόν. Δεν έχει τελειώσει, όμως, ακόμα το πρωτάθλημα. Πήρε την ευκαιρία να είναι πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό και ανταποκρίθηκε επάξια. Είναι διπλή χαρά, καθώς πρόκειται για τον αδελφό μου. Πιστεύαμε και οι δύο πως μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Στη διάρκεια των συζητήσεών μας - οι οποίες κράτησαν ένα μήνα - όσα συζητήσαμε, έγιναν πράξη», ανέφερε ο Γιώργος Σφαιρόπουλος. 

Τέλος, ρωτήσαμε τον Γιώργο Σφαιρόπουλο για το αν πίστευε πως ο αδελφός του θα πέρναγε σε τόσο μεγάλο βαθμό τα «πιστεύω» του στον Ολυμπιακό: «Ο καιρός από την 1η Νοεμβρίου που ανέλαβε δείχνει πως έχει περάσει στην ομάδα τις αρχές και την φιλοσοφίας του κι εκείνη την έχει κάνει κτήμα της. Το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη. Ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Καλύτερα θα κριθεί στο τέλος της σεζόν, όπως και η ομάδα».