“Γιατί προτίμησα τον Ολυμπιακό”

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Αγορά”, ο Νικολά Μιλουτίνοφ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο  νεοαποκτηθείς σέντερ των πρωταθλητών Ελλάδας…

Για την επιλογή του να υπογράψει στους “ερυθρόλευκους”: «Τα τελευταία δέκα χρόνια η ομάδα είναι σχεδόν πάντα στα Final Four. Οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησα μου είπαν ότι ο Ολυμπιακός έχει άρτια οργάνωση. Δουλεύουν καλά και για τον λόγο αυτόν επέλεξα να έρθω».

Για την προσαρμογή του στον τρόπο παιχνιδιού της νέας του ομάδας: «Θα προσπαθήσω να το συνηθίσω. Θα προσπαθήσω να δουλέψω στις προπονήσεις και να κάνω ότι μου ζητεί ο κόουτς Σφαιρόπουλος».

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Παρτιζάν η απόφαση του να εγκαταλείψει την ομάδα: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα λάθος στην απόφασή μου. Πήρα τη σωστή απόφαση. Θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα για να τους διαψεύσω».

Για το επικείμενο Ευρωμπάσκετ: «Έχουμε μια καλή ομάδα, που μπορεί να είναι μέσα στην τριάδα. Πέρυσι με τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο δείξαμε πολλά πράγματα. Ελάχιστοι το περίμεναν. Αποδείξαμε ότι είμαστε μία καλή ομάδα. Και η Ελλάδα έχει μία καλή ομάδα εφέτος και νομίζω ότι στο Eurobasket θα είναι καλύτερη σε σχέση με την περσινή αναμέτρησή μας».

Για το γεγονός ότι θα τεθεί αντιμέτωπος με τον συμπαίκτη του στην Εθνική Σερβίας, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: «Είμαστε φίλοι, αλλά στο γήπεδο θα είμαστε εχθροί. Θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί είναι ένα εξαιρετικός παίκτης και το απέδειξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014. Θα προσπαθήσω να τον σταματήσω στο γήπεδο».

Γιατί προτίμησε τον Ολυμπιακό αντί του Παναθηναϊκού: «Όπως είπα, μίλησα με πολλούς ανθρώπους για το πού πρέπει να συνεχίσω την καριέρα μου και σχεδόν όλοι μου είπαν ότι στον Ολυμπιακό θα είμαι καλύτερος. Έτσι πήρα την απόφασή μου».