Πεδουλάκης: «Θέλει χρόνο η Εθνική»

Για την Εθνική ομάδα αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα μίλησε ο Αργύρης Πεδουλάκης και τόνισε ότι η Εθνική ομάδα θέλει χρόνο για να δέσει.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε ότι η Εθνική ομάδα έχει ένα πολύ πλούσιο ρόστερ με ένα κράμα έμπειρων και νεότερων παίκτες αλλά χρειάζεται χρόνο για να δέσει. Στάθηκε στην έλλειψη ενός αθλητικού πενταριού και χαρακτήρισε τα παιχνίδια της πρώτης φάσης κομμάτι της προετοιμασίας.

Τέλος, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 περιμένει ένα καλύτερο ελληνικό πρώταθλημα την φετινή χρονιά.

Αναλυτικά:

Το ρόστερ της Εθνικής: «Είναι πλούσιο ρόστερ. Έγινε κράμα με 4-5 φθασμένους παίκτες και τους υπόλοιπους που είναι πιο νέοι. Γίνεται και ένα ροτέισον σιγά-σιγά μέσα από τα παιχνίδια και θέλει χρόνο για να δέσει. Ουσιαστικά το παιδί που δεν έχει εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ο Κουφός και φαίνεται, αλλά θα βρει τα πατήματα του. Ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούμπο) έχει εμπειρία από το πως παίζεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ και δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί. Είμαστε στο κομμάτι της προετοιμασίας ακόμη. Και η τελική φάση, στους ομίλους θα αποτελέσει προετοιμασία για κάποια παιδιά, καθώς θα βρίσκουν τα πατήματα τους. Η πρώτη φάση είναι κομμάτι της προετοιμασίας»

Το αν έχει κάποιο μειονέκτημα: «Ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουμε έναν αθλητικό παίκτη στο «5». Δεν έχουμε παίκτη να μας δώσει λύσεις στις περιστροφές, όπως ο Τσαρτσαρής, ο Σοφοκλής και ο Ντικούδης παλιότερα. Κάτι που δεν μπορούμε να δούμε ακόμη είναι τους ρόλους για να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά για αυτό γίνονται τα φιλικά και αυτά θα τα δούμε σιγά-σιγά. Δεν υπάρχει και τακτική ακόμη, διότι δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα ακόμη»

Το ποιες ομάδες πιστεύει ότι θα ξεχωρίσουν: «Νομίζω ότι η Γαλλία έχει ποιότητα και σταθερότητα σε συνδυασμό με τους Πάρκερ και Ντιό που δίνουν αρμονία. Νομίζω ότι θα διακριθούν και πάλι»

Το πώς περιμένει φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ και χρόνια σε μνημόνιο. Νομίζω πάντως ότι θα είναι καλύτερο. Δεν μιλάω για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ είναι σε καλή πορεία και δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται, αλλά και αυτά που γίνονται από πίσω, οι παίκτες που έρχονται από πίσω. Ο ΠΑΟΚ είναι επίσης σε καλό δρόμο. Έχει αρχίσει η οικονομική εξυγίανση του ΠΑΟΚ»