Πράσινη… αντεπίθεση!

Το κύπελλο είναι… καθαρά «πράσινη» υπόθεση. Ο Παναθηναϊκός, όπως και πέρσι, νίκησε τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του θεσμού, επικρατώντας στο άδειο, λόγω τιμωρία, ΣΕΦ με 70-64 και θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατακτά τα τελευταία 4 χρόνια.  

Το «τριφύλλι» έδειξε πιο έτοιμο από τον αιώνιο αντίπαλο του και με περισσότερη ενέργεια στο… ρεζερβουάρ του, καθώς στην τελευταία περίοδο επικράτησε κατά κράτος των «ερυθρολεύκων», που δεν μπόρεσε να αντιδράσει όταν ο Παναθηναϊκός επέβαλλε τον ρυθμό του.

Κι αυτό έγινε στα πρώτα 6,5 λεπτά της τελευταίας περιόδου, όταν ένα ξέσπασμα της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς, με μπροστάρηδες τους Γιάνκοβιτς και Πάβλοβιτς, έτρεξε ένα σερί 0-15 μετατρέποντας το 44-44 του 30′  σε 44-59. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά ο χρόνος κι η αστοχία τους δεν τους επέτρεψε να καταφέρουν τίποτα περισσότερο από το να μειώσουν στο τελικό.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί που κρατούσε από τις 9 του περσινού Οκτωβρίου, όταν κι είχε νικήσει τελευταία φορά τον Ολυμπιακό και πάλι σε προημιτελικό του κυπέλλου. Έκτοτε μετρούσε 5 σερί ήττες όλες για το πρωτάθλημα και με αντίπαλο προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.