Συνεχίζει σε ρυθμούς draft ο Παπαγιάννης

Ο Γιώργος Παπαγιάννης συνεχίζει σε... ρυθμούς draft 2016, καθώς δεν έχει αποσύρει την συμμετοχή του από την διαδικασία μέχρι στιγμής. Διαβάστε ποια είναι τα δεδομένα για την περίπτωσή του.

Οι αλλαγές στις λίστες του draft 2016 συνεχίζονται, πολλοί αποφασίζουν να βγουν εκτός διαδικασίας, παρά το γεγονός ότι είχαν δηλώσει αρχικά συμμετοχή, όμως το όνομα του Έλληνα σέντερ παραμένει σταθερά εντός της λίστας. Ο Παπαγιάννης συνεχίζει να είναι διαθέσιμος για την μεγάλη βραδιά που φέρνει παίκτες κάθε χρόνο στο ΝΒΑ.

Πριν από λίγα 24ωρα, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που πρόσφατα προπονήθηκε με τους Ντένβερ Νάγκετς, αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του και να μείνει ακόμα έναν χρόνο στο κολέγιο του Oregon για να βελτιωθεί και να επιστρέψει ακόμα καλύτερος την ερχόμενη σεζόν, όταν και θα κυνηγήσει το «NBA Dream». Ο δεύτερος Έλληνας της λίστας, ο σέντερ του Παναθηναϊκού δηλαδή, συνεχίζει κανονικά, τουλάχιστον προς το παρόν.

Η λογική και τα τωρινά δεδομένα λένε πως ο 19χρονος παίκτης θα πάει τη... διαδικασία μέχρι τέλους και θα βρίσκεται στο draft της 23ης Ιουνίου, ωστόσο τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο. Ο ταλαντούχος παίκτης, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων του «μαγικού κόσμου», αναμένεται να συζητήσει με τους ανθρώπους από το περιβάλλον του και να επανεκτιμήσουν από κοινού την κατάσταση και την... αγορά στο ΝΒΑ ξανά και ξανά μέχρι τις παραμονές της απόσυρσης της συμμετοχής από το draft (13/06). 

Το θέμα είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Παπαγιάννης, όπως και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ της Μπαρτσελόνα, παραμένουν σε... ρυθμούς draft 2016, καθώς δεν έχουν επιλέξει να αποσύρουν τη συμμετοχή τους. Το αν θα το κάνουν τελικά θα φανεί τις επόμενες μέρες, αφού η σχετική προθεσμία λήγει στις 13 Ιουνίου.

Σε παρόμοια μοίρα με τον σέντερ του «τριφυλλιού» βρίσκονται κι άλλοι Ευρωπαίοι rising starts, όπως ο Μάρκο Αράποβιτς (Τσεντεβίτα), ο Εγκέ Αράρ (Γαλατάσαραϊ), ο Ντράγκαν Μπέντερ (Μακάμπι Τελ Αβίβ), ο Φουρκάν Κορκμάζ (Αναντολού Εφές), ο Μπεργκ Ουγκουρλού (Φενέρμπαχτσε), ο Ντιέγκο Φλακαντόρι (Τρέντο), ο Νικ Σλάβιτσα (Τσιμπόνα), ο Άντε Ζίζιτς (Τσιμπόνα), ο Ίβιτσα Ζούμπατς (Μέγκα Λεκς), αλλά και ο Έντιν Άτιτς της ΑΕΚ. Όλοι τους παραμένουν σε... τροχιά draft, τα ονόματά τους είναι ακόμα δηλωμένα στην λίστα και έχουν περιθώριο μέχρι τις 13/06 να αποφασίσουν αν θα είναι οριστικά στην κρίσιμη διαδικασία, που θα γίνει στο «Barclays Center» του Μπρούκλιν.