Ο “Δικέφαλος”… πέταξε στην τρίτη θέση

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη για 40 λεπτά και... επέστρεψε και στο μπάσκετ. Νικώντας τον Άρη (89-81), έκανε το 3-1 στη σειρά των μικρών τελικών και κατέκτησε την τρίτη θέση. Μεγάλη ένταση με Λάσκαρη.

Η ΑΕΚ, στην δεύτερη χρονιά μετά την επιστροφή της στην Α1, κατέκτησε την πρώτη θέση του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 3-1 στη σειρά των μικρών τελικό με την ΑΕΚ. Καυτοί ήταν οι Χέρστον και Μπράουν στο τελευταίο παιχνίδι, ενώ την αναμέτρηση σημάδεψε η ένταση του Νίκου Λάσκαρη με οπαδούς της ΑΕΚ.

Με σημείο αναφοράς τον Ντούσαν Σάκοτα (9π.), στην επίθεσή της, η ΑΕΚ κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της και να προηγηθεί από νωρίς με 15-8 (στο 5'). Ο Άρης προσπάθησε να μειώσει, αλλά τα προβλήματα στην άμυνα παρέμεναν και ο Κάρτερ ευστόχησε σε τρίποντο για το 22-14. Τελικά, με δύσκολο σουτ του Ουότερς, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 22-18. 

Το ξεκίνημα του Άρη ήταν... μουδιασμένο και στο δεύτερο δεκάλεπτο και η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε με σερί 7-0 για το 31-22. Ουάιτ και Ζάρας έδωσαν λύσεις μειώνοντας σε 34-30, αλλά η αντίδραση της «Ενωσης» ήταν... ακαριαία, εντυπωσιακή και αμερικάνικη (Μπράουν, Χέρστον) για το 41-30. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, οι παίκτες του Πρίφτη «σοβαρεύτηκαν» και μείωσαν σε 43-38.

Με πατημένο το γκάζι μπήκε και στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ, η οποία είχε μπροστάρη τον Χέρστον που πέτυχε έξι σημαντικούς πόντους και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (55-44, στο 24'). Ο Αμερικανός ήταν καυτός και συνέχισε τον κρεσέντο του για το 65-53. Ο Ουότερς ανέλαβε να κρατήσει τον Άρη κοντά στο σκορ και, με πολύ μεγάλα σουτ, μείωσε σε 71-64, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 73-64.

Για ακόμα μία φορά, για την ΑΕΚ «μίλησαν» οι Χέρστον-Μπράουν και η απόσταση διατηρήθηκε στο +10 (78-68). O Kαλαμπόκης πέτυχε τρίποντο για το 82-74, αλλά ο Τσούπκοβιτς απάντησε άμεσα. Mε βολές, ο Ζάρας μείωσε σε 85-79, ενώ απέμεναν δύο λεπτά για τη λήξη. Λίγο αργότερα, ο Σάκοτα «είδε» ψύχραιμα την πάσα για τον Μιλόσεβιτς που διαμόρφωσε το 87-79.Ο Σάκοτα ήταν ψύχραιμος στις βολές γράφοντας το τελικό 89-81. 

O MVP: Στην καλύτερη εμφάνισή του με τα κιτρινόμαυρα, ο Μαλίκ Χέρστον διέλυσε την άμυνα του Άρη με 24 πόντους και 9/11 σουτ. Από κοντά και ο Τζέι Κόβαν Μπράουν που σταμάτησε στους 22 πόντους.

Ο Σκληρός: Πολύ σημαντική συνεισφορά είχε για έναν ακόμα μικρό τελικό ο Ντούσαν Σάκοτα που έμεινε ψύχραιμος στα κρίσιμα, ενώ από τον Άρη πάλεψε ο Ουάιτ με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Ο Αόρατος: Απαρατήρητος πέρασε ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς που στα 17 λεπτά συμμετοχής του δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά τον Άρη. 

Η Στιγμή: Το τρίποντο του Γιάννη Καλαμπόκη για το 82-71 ήταν το σουτ που καθάρισε την αναμέτρηση και έδωσε οριστικά την νίκη στην ΑΕΚ.

Η Γκέλα: Ο Αρης δεν κατάφερε, σε κανένα σημείο του αγώνα, να επιβάλει τον ρυθμό του και γι' αυτό ευθύνεται εν πολλοίς τα 17 λάθη και οι μόλις 10 ασίστ. 

Η Διαιτησία: Το διαιτητικό τρίο σφύριξε τις περισσότερες επαφές και κατάφερε να ελέγξει την αναμέτρηση χωρίς να κρίνει την έκβαση του αγώνα. 

Η Εξέδρα: Περίπου 2.000 φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, παρά το γεγονός πως το παιχνίδι έκρινε ουσιαστικά την τρίτη θέση. Η μεγάλη ένταση με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, σημάδεψε την αναμέτρηση με τον Λάσκαρη να φεύγει από τις εξέδρες στα μέσα της τρίτης περιόδου. Αποθέωση στο τέλος για τους παίκτες της ΑΕΚ.