«Η ομάδα πάνω από όλους μας»

Ο Οθέλο Χάντερ μίλησε για τη φετινή σεζόν με τον Ολυμπιακό, τον Βασίλη Σπανούλη και το στόχο των Πειραιωτών που δεν είναι άλλος από το να πάνε μέχρι τέλους στην Ευρωλίγκα.

Ο Οθέλο Χάντερ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας για τη φετινή σεζόν και την εμπειρία του με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χάντερ:

Συγχαρητήρια για το ξεκίνημα στο Top 16, Ήταν κλειδί η νίκη επί της Λαμποράλ και ποια είναι η κατάσταση της ομάδας σου αυτή την περίοδο;

«Ευχαριστώ πολύ. Φτάσαμε στη νίκη επί της Λαμποράλ λόγω της καλής μας άμυνας. Γενικά αμυνόμαστε καλά, όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι και παίζουμε σκληρά. Σχεδόν όλοι είμαστε υγιείς και παίζουμε καλό μπάσκετ αυτή την περίοδο».

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στην έδρα του και έχει πέντε εκτός έδρας νίκες.Τι σας κάνει τόσο ανταγωνιστικούς ανεξαρτήτως έδρας;

«Απλά είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Ξέρουμε που θέλουμε να φτάσουμε και ακόμη δε βρισκόμαστε εκεί. Όλες οι ομάδες παλεύουν για τον ίδιο στόχο. Δε μας νοιάζει να βρισκόμαστε εντός ή εκτός έδρας, πάντα προσπαθούμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στο παρκέ. Εντός έδρας βέβαια έχουμε το πλεονέκτημα των καταπληκτικών μας φιλάθλων».

Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση. Πόσο σημαντικό είναι αυτό όσο προχωράει η σεζόν;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι η βασική μας προτεραιότητα, αυτό που θέλουμε πάντα είναι αν παίζουμε καλή άμυνα. Ακόμη κι αν δεν παίζουμε καλά στην επίθεση, η άμυνα μας βοηθά πάντα».

Πέρυσι με τη Σιένα μείνατε εκτός Top 16 για ένα σουτ. Πως σου φαίνεται φέτος που αγωνίζεσαι για σπουδαιότερους στόχους;

«Ακόμη θυμάμαι εκείνη την ήττα (σ.σ εντός από τη Μάλαγα με σουτ του Γκρέιντζερ). Είναι ωραίο να παλεύω για τα play offs. Όταν παίζεις στην Ευρώπη, μόνος στόχος σου είναι να παίξεις σε μία υψηλού επιπέδου ομάδα και αυτό συμβαίνει με εμένα».

Πήγες από μία καλή ομάδα της Ευρωλίγκας, σε μία που διεκδικεί το τρόπαιο. Πόσο δύσκολο σου ήταν να συνηθίσεις;

«Κάποια στιγμή με είχε πάρει πνευματικά από κάτω, αλλά πλέον έχω υπομονή. Ήταν δύσκολο να συνηθίσω τις αλλαγές σε μία ομάδα με τόσες υψηλές προδιαγραφές. Όφειλα να δουλέψω πιο σκληρά, να παίξω δυνατά και αυτό είναι αρκετό. Ο βαθμός συγκέντρωσης είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πρέπει πάντα να είμαι συγκεντρωμένος.

Συνήθως μπαίνεις από τον πάγκο. Πόσο σημαντικά είναι τα λεπτά που παρακολουθείς απ' έξω, πριν περάσεις στο παρκέ;

«Πάρα πολύ σημαντικά. Βλέπω πως πηγαίνει το παιχνίδι και είμαι πιο έτοιμος να ανταποκριθώ. Πρέπει να διαβάζεις το παιχνίδι καλά όση ώρα κάθεσαι στον πάγκο».

Το επόμενο παιχνίδι σας είναι με την Αναντολού Εφές, μία έμπειρη ομάδα και μπόλικο νεανικό ταλέντο. Ποιο θα είναι το κλειδί για να πάρετε τη νίκη;

«Η Εφές είναι σπουδαία ομάδα και είμαι σίγουρος πως θα μας πιέσει πολύ. Όλοι από μας πρέπει να παίξουμε καταπληκτικά. Ο παλιός μου συμπαίκτης Ματ Τζάνινγκ παίζει εκεί και έχουν και καλούς ψηλούς. Αρχικά όμως θα πρέπει να αμυνθούμε όπως ξέρουμε».

Και ακολουθεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο γήπεδό σας. Ανυπομονείς για το ματς μεταξύ δύο εκ των καλύτερων ομάδων της σεζόν;

«Φυσικά ανυπομονώ. Απλά πρέπει να το σκεφτούμε ως ένα ακόμη απλό ματς. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να παίξουμε εξαιρετικά αν θέλουμε να πανηγυρίσουμε, αλλά υπάρχουν ακόμη δύο ματς μέχρι τότε».

Σου αρέσει να παίζεις pick 'n' roll με τον Βασίλη Σπανούλη;

«Το καλύτερο πράγμα στον τρόπο που παίζει ο Σπανούλης είναι πως πάντα σε βλέπει για να σου πασάρει. Δημιουργεί πολλά double team κάτι που δίνει στους υπόλοιπους την ευκαιρία να είμαστε ελεύθεροι και σίγουρα θα μας πασάρει τη μπάλα. Έχει την ικανότητα να ηγείται της ομάδας μας. Το να είμαι συμπαίκτης του είναι μάλλον το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί στην καριέρα μου».

Ο Ολυμπιακός είναι πάντα φιλόδοξος. Ποια είναι τα φετινά σας όρια;

«Ξέρουμε πως αν μείνουμε ενωμένοι, είμαστε συγκεντρωμένοι και παίξουμε όπως μπορούμε τότε μπορούμε να πάμε μέχρι τέλους. Πρέπει να έχουμε την ομάδα πάνω από όλα και τότε μπορούμε να πάμε μακριά. Ελπίζω να φτάσουμε στο Final 4 και αν συμβεί θα πάμε για να το πάρουμε. Αν βρεθείς εκεί τότε θα κάνεις τα πάντα για να το κατακτήσεις».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr