Μπατίστα: «Είμαστε ΟΜΑΔΑ»

Ο Εστεμπάν Μπατίστα εξήγησε στο gazzetta.gr πώς ο Παναθηναϊκός αντιστέκεται στην ατυχία κι έθεσε τον επόμενο στόχο: Εκτός έδρας νίκη, αρχής γενομένης απ' την επόμενη αγωνιστική στο Βερολίνο.

Οι απουσίες των Σλότερ (προσαγωγός), Μαυροκεφαλίδη (προσαγωγός) & Παππά (οξεία σκωληκοειδίτιδα) δε λύγισαν τον Παναθηναϊκό, αντιθέτως ο ίδιος λύγισε και τη Γαλατάσαραϊ (86-77) στο ΟΑΚΑ (7-1 εντός έδρας σε κανονική περίοδο & ΤΟΡ 16) και συνεχίζει στο δρόμο προς τα playoffs της Ευρωλίγκας.

Ο Εστεμπάν Μπατίστα μίλησε στο gazzetta.gr κι εξήγησε πώς θα καταφέρει να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην 8άδα.

Διαβάστε τη συνέντευξη του 31χρονου Ουρουγουανού σέντερ:

-Πάει κι αυτό κι απ' ό,τι δείξατε δεν καταλαβαίνετε από απουσίες...
Ήταν μία σημαντική νίκη. Δεν πρέπει να κάνουμε ήττα εντός έδρας. Αυτό είναι το "κλειδί" του συγκεκριμένου ομίλου. Πρέπει να συνεχίσουμε να προστατεύουμε το «σπίτι» μας έτσι κι επίσης να προσπαθήσουμε να νικήσουμε μακριά απ' αυτό. Αλλά προείχε αυτή η αναμέτρηση. Γνωρίζαμε πως η Γαλατάσαραϊ είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα, αν της επιτρέψεις να 'χει άνεση στο παιχνίδι της μπορεί να νικήσει την κάθε ομάδα. Αρχίσαμε με συγκέντρωση, εντάξει, χαλαρώσαμε κάπως στο τέλος, αλλά στο σύνολό της ήταν μία πολύ καλή εμφάνιση.

-Ποιον ήταν το «κλειδί» κόντρα όχι μόνο στη Γαλατάσαραϊ, αλλά και στις απουσίες των Σλότερ, Μαυροκεφαλίδη & Παππά;
Το «κλειδί» ήταν η επιθετική άμυνά μας, παίξαμε ως ομάδα. Δεν έχει σημασία ποιος είναι παρών ή απών, επειδή δε μπορούμε κάνουμε κάτι γι' αυτό. Δεν πρέπει να κλαιγόμαστε γι' αυτό όλη την ώρα. Σίγουρα τους χρειαζόμαστε όλους κι έτσι θα 'ναι καλύτερα, αλλά όσοι είναι παρόντες πρέπει να παίζουν έτσι. Εύχομαι να επιστρέψουν γρήγορα, τους έχουμε ανάγκη και θα 'μαστε πιο δυνατοί.

-Με τόσους συχνούς τραυματισμούς αισθάνεστε καθόλου... καταραμένοι;
Όχι. Σίγουρα έχουμε πολλές ατυχίες, αλλά το σημαντικό είναι πως η ομάδα αντιδρά σωστά. Όλοι δίνουμε κάτι επιπλέον. Πρέπει να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί.

-Τι γεύση σου άφησε το τελικό 86-77, ενώ βρεθήκατε ακόμη και στο +25;
Η νίκη είναι νίκη. Εύχομαι να μη χρειαστούμε τη διαφορά πόντων, αλλά πρέπει να δούμε τη γενική εικόνα. Έχουμε πολλούς τραυματίες και πρέπει να 'μαστε χαρούμενοι με την εμφάνισή μας.

-Απομένει να ξανανικήσετε εκτός έδρας;
Η επόμενη αναμέτρηση (σ.σ. @ Άλμπα Βερολίνου στις 6/2, 21:00/novasports 2) θα 'ναι πολύ σημαντική. Η νίκη θα μας βοηθήσει ως προς το στόχο μας. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

-Δε γνωρίζω αν οι τραυματισμοί του Λουκά Μαυροκεφαλίδη σ' έχουν κάνει ποτέ να αισθανθείς... μόνος στη ρακέτα, αλλά με την έλευση του Γκάνι Λαουάλ σίγουρα δε θα 'σαι...
Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άλλες φορές τα καταφέρνω κι άλλες όχι. Ο κάθε παίκτης είναι ευπρόσδεκτος. Θα μας βοηθήσει. Χρειαζόμαστε τον καθένα. Εκτός απ' τον «Μήτσο» (σ.σ. Διαμαντίδης), κανείς μας δεν είναι σούπερσταρ, είμαστε ΟΜΑΔΑ με κεφαλαία γράμματα και πρέπει να διατηρήσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης. Κάθε επιπλέον βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Πηγή: gazzetta.gr