Τώρα… Παναθηναϊκός!

Τη νίκη που θα τον διατηρήσει ζωντανό στη μάχη του πλεονεκτήματος έδρας ψάχνει απόψε (21:45/ΝΕΡΙΤ) ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Μπαρτσελόνα.

Οι “πράσινοι” έχουν ως πρωταρχικό στόχο να περάσουν από το TOP 16 στα playoffs τη Ευρωλίγκας και γι’ αυτό χρειάζονται πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Παράλληλα, με νίκη ο Παναθηναϊκός θα μείνει ζωντανός στη μάχη για μία από τις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στον επόμενο γύρο, ωστόσο το έργο του μόνο εύκολο δεν αναμένεται…

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει ικανοποιήσει με την απόδοση της, έχει μείνει αρκετά πίσω λόγω κάποιων ηττών και χρειάζεται μία καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου έχει ήδη κερδίσει μία φορά φέτος στο πλαίσιο της πρώτης φάσης…

Αγωνιστικά, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μετά από καιρό δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους “Μπλαουγκράνα”.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν πολύ σκληρό, έμπειρο και υψηλής ποιότητας αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει μόνο μια φορά φέτος στην έδρα του και ήταν απέναντί μας. Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον μας στη διοργάνωση. Μπορεί να έχουμε κερδίσει και τα τρία προηγούμενα φετινά μας παιχνίδια, αλλά αυτό της Πέμπτης θα είναι εντελώς διαφορετικό, μια νέα κατάσταση και για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός έχει δυναμώσει μέσα στη ρακέτα με την προσθήκη του Λαουάλ. Παίζουν πολύ δυναμικά και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό», ανέφερε ο Τσάβι Πασκουάλ.

«Θα 'ναι μία μεγάλη αναμέτρηση. Αντιμετωπίζουμε μία μεγάλη ομάδα, κατά την άποψή μου ένα απ' τα φαβορί για την πρόκριση στο Final Four. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι για τέταρτη φορά φέτος και δυστυχώς έχουμε χάσει όλες τις προηγούμενες. Επομένως πρέπει να μάθουμε απ' αυτές, να παίξουμε καλύτερα και να νικήσουμε. Νομίζω πως μπορούμε, συνυπολογίζοντας τη στήριξη του κόσμου μας», ήταν τα λόγια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Πηγή: gazzetta.gr