Το χαστούκι χτύπησε στο σίδερο

Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε ξανά στην Πόλη, αλλά σώθηκε στο φινάλε από τα τρεμάμενα χέρια των παικτών της Γαλατά, που έστειλαν τις κρίσιμες βολές στο σίδερο! Εν τέλει, το σοκ απεφεύχθη και το «τριφύλλι» επικράτησε (84-86) αλλά με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορεί να έχει μεγάλες βλέψεις.

Τους Μπατίστα και Γκιστ... σημάδεψε στα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ήταν μπροστά με 7-10 στο 4'. Το «τριφύλλι» ανέβασε ρυθμό και με δύο γρήγορα τρίποντα του Διαμαντίδη έφτασαν σε νταμπλ σκορ (9-18), δείχνοντας παράλληλα διάθεση να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο μέχρι το 16-23 του πρώτου δεκαλέπτου. 

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα άλλαξαν, η «Γαλατά» έτρεξε σερί 11-0 (27-25) και το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε στους παίκτες του Ιβάνοβιτς, που έκαναν αρκετά λάθη στην επίθεση. Μετά το σερί των Τούρκων η «πράσινη» άμυνα έσφιξε αλλά για λίγο. Πάντως, η κατάσταση γύρισε άμεσα, όμως ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να «χτίσει» τη διαφορά που είχε στις αρχές του ματς. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα να δείχνει 38-40 και τον Γιάνγκ να είναι πρώτος σκόρερ με 12 πόντους. 

Αν και η ελληνική ομάδα να πάτησε γκάζι στις αρχές της τρίτης περιόδου και πήγε στο +10 (41-51 στο 23'), οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν, έπαιξαν άμυνα ζώνης και ξαναμπήκαν για τα καλά στο ματς με το τρίποντο του Έρτσεγκ στο 29' (57-57). Ύστερα από ένα επιμέρους 16-6 της «τσιμ μπομ», το δεκάλεπτο τελείωσε στο 59-59 με τον Γιάνγκ να συνεχίζει να... οργιάζει.

Με έξι τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε να κλειδώνει το ματς (67-76), όμως η «Γαλατά» βρήκε και πάλι λύσεις και δεν άφησε την ομάδα του Ιβάνοβιτς να φύγει εύκολα με το «διπλό» από την Πόλη. Το ματς οδηγήθηκε στις βολές... Ο Διαμαντίδης με 1/2 έκανε το 83-85 και με 13'' να μένουν ο Παναθηναϊκός έκανε γρήγορα φάουλ. Με 1/2 βολές του Γιάνγκ έγινε το 84-85 και στη συνέχεια με 1/2 βολές του Γκιστ το 84-86. 

Στο φινάλε ο Κάρτερ ήταν άστοχος στις πιο κρίσιμες βολές, ο Μπλουμς μάζεψε το σημαντικό ριμπάουντ και το «τριφύλλι» πήρε την νίκη απέναντι στην... μισή «Γαλατά», που αγωνίστηκε με 7 παίκτες συνολικά!

ΠΗΓΗ: sdna.gr