Προτάθηκαν Μπένετ και Ρούντεζ στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της είδησης του σοβαρού τραυματισμού του Κιμ Τιλί, ο οποίος θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου και θα μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες, με τους «ερυθρόλευκους» να τσεκάρουν κάποιες περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Γάλλο φόργουορντ ή να καλύψουν την απουσία του.

Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο, προτάθηκαν στον Ολυμπιακό δύο παίκτες με εμπειρία και παραστάσεις από το ΝΒΑ και το ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες στη λίστα των free agents.

Ο λόγος για τους Άντονι Μπένετ και Ντάμιαν Ρούντεζ, οι οποίοι «κόπηκαν» από τους Φίνιξ Σανς και τους Ορλάντο Μάτζικ αντίστοιχα και ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Ο Μπένετ, που επιλέχθηκε στην πρώτη θέση του draft του 2013, αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στους Μπρούκλιν Νετς και στη Φενερμπαχτσέ, μετρώντας 1,2 πόντους και 0,9 ριμπάουντ στα 10 παιχνίδια που αγωνίστηκε στην Euroleague. Κατά την διάρκεια της off season εντάχθηκε στους Σανς, οι οποίοι ωστόσο τον «έκοψαν» από το τελικό τους ρόστερ.

Το ίδιο συνέβη στους Μάτζικ και για τον Ρούντεζ, με τον Κροάτη φόργουορντ να αποχωρεί από την ομάδα του Ορλάντο μετά από μία χρόνια όπου μέτρησε 1,8 πόντους και 0,6 ριμπάουντ σε 45 συμμετοχές. Ο έμπειρος άσος βρίσκεται στο ΝΒΑ από το 2014 και συνολικά μετρά 3,3 πόντους μέσο όρο σε 146 παιχνίδια με τους Ιντιάνα Πέισερς, τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και τους Μάτζικ.

Οι δύο φόργουορντ έχουν προταθεί στον Ολυμπιακό, ο οποίος εξετάζει όλες τις περιπτώσεις και ζυγίζει όλα τα δεδομένα, ώστε να ληφθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση για την κάλυψη του κενού του άτυχου Κιμ Τιλί.