Έχασε στις λεπτομέρειες ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μόχθησε παρά τα προβλήματα και την κακή ψυχολογία του απέναντι στην... αμερικάνικη Γκαζιάντεσπορ, αλλά στο τέλος ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 82-85.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με αρκετό πάθος και συνεχόμενες αλλαγές του σκορ, ο ΠΑΟΚ παρουσίασε καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο η τύχη του γύρισε την πλάτη στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να πάρει τη πρώτη νίκη στο Basketball Champions League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν μαχητικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κόντρα στο φαβορί του ομίλου που έχει τριπλάσιο μπάτζετ με αμερικανούς ευγνωσμένης αξίας. Παράλληλα η διαιτησία του αγώνα ήταν καλή στο μεγαλύτερο μέρος, ωστόσο στα 50 δεύτερα πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο Ιταλός ρέφερι Ματζόνι (σ.σ. ο συγκεκριμένος είχε σηκώσει θύελλα στο ΑΕΚ – Εστουντιάντες), έδωσε αντιαθλητικό φάουλ σε γκολ-φάουλ του Αρμάντ με αποτέλεσμα να καταδικάσει τον ΠΑΟΚ σε ήττα.

Πήγε να επιβάλει τον ρυθμό του, «πληγώθηκε» από τον Γουάιτ

Παρότι η Γκαζιαντέπ ξεκίνησε με την… αγαπημένη της συνήθεια από τα τρίποντα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περάσει μπροστά με 6-5 στην αρχή του αγώνα. Ωστόσο σε εκείνο το σημείο ήρθε ένα σερί 7-0 για τους Τούρκους (6-12), με τον Δικέφαλο να δίνει την δική του απάντηση με σερί 5-0 και να γράφει το 11-12. Στη συνέχεια η Γκαζιαντέπ βρήκε και πάλι λύσεις από τα 6,75μ. γράφοντας το 13-19, ωστόσο λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ο Κατσίβελης με ωραία προσπάθεια και ο Τζόουντς με τρίποντο κατέβασαν την διαφορά (18-21). Εν τέλει, η πρώτη περίοδος έληξε με τον Γκαζιαντέπ στο +5 (18-23).

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του με τον Κόνιαρη να μοιράζει τρεις ασίστ, όπου κάλυψε την διαφορά και κατάφερε να βρεθεί αρχικά μπροστά με 26-25 και στη συνέχεια με 33-29, έχοντας βρει λύσεις στην επίθεση από Καρρά και Τρίς. Ωστόσο στη συνέχεια η Γκαζιαντέπ με πρωταγωνιστεί τον Γουάιτ και σημαντικές λύσεις από Μπάλαζιτς και Λάιονς, κατάφερε να κάνει ένα σερί 8-0 και πέρασε μπροστά με 33-37. Στη συνέχεια οι «ασπρόμαυροι» αντέδρασαν, ενώ ο Ντίλαρντ κατάφερε να πετύχει το τρίποντο 1,39 πριν το τέλος του 2ου δεκαλέπτου και να γράψει το 38-40. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο «πληγώθηκε» από τα επιθετικά ριμπάουντ και από το γεγονός ότι δεν είχε απαντήσεις στις επιθέσεις των Γουάιτ και Ραντ, με αποτέλεσμα η Γκαζιαντέπ να πάει στο ημίχρονο με το υπέρ της 42-38.

Κατάφερε να κάνει σερί 14-0, μάζεψε την διαφορά ο Μπάλαζιτς

Στο τρίτο δεκάλεπτο και μετά το 40-44 υπέρ της τουρκικής ομάδας, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περιορίσει τους Γουάιτ - Ραντ και με τον Ντίλαρντ να παίρνει από το… χέρι τον Δικέφαλο, έκανε ένα σερί 14-0 και κατάφερε να περάσει μπροστά με 54-46, ισοφαρίζοντας και την διαφορά των οκτώ πόντων που ήταν η μεγαλύτερη από την πλευρά της Γκαζιαντέπ. Ωστόσο στη συνέχεια η τουρκική ομάδα βρήκε λύσεις από τον Μπάλαζιτς που πέτυχε 8 πόντους σε αυτό το σημείο και μάζεψε την διαφορά, με αποτέλεσμα να πάει το σκορ στο 59-58. Τελικά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάει κλείσει το δεκάλεπτο με το υπέρ του 61-58, ενώ θα μπορούσε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την διαφορά εάν δεν έχανε το καλάθι κάτω από την ρακέτα ο Μαργαρίτης.

Η τέταρτη περίοδος ήταν για… γερά νεύρα, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει καλά (63-58 και 65-58), ωστόσο με τρίποντο από τον Αρμάντ και τον Γουάιτ, η Γκαζιαντέπ έγραψε το 67-66. Μάλιστα στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να περάσουν και μπροστά με νέο τρίποντο του Γουάιτ (69-71), ωστόσο στη συνέχεια ήρθε η απάντηση από το τρίποντο του Τζόουνς (73-73). Στη συνέχεια η Γκαζιαντέπ ήταν μπροστά, ωστόσο η φάση που έκρινε το ματς ήταν στο 77-81, με τον Ιταλό ρέφερι αντί για γκολ-φάουλ να δίνει αντιαθλητικό, κάτι που καταδίκασε τον Δικέφαλο του Βορρά στην ήττα με 82-85.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 38-42, 61-58, 82-85

MVP: Ο Αρμάντ ήταν εκπληκτικός στο δεύτερο ημίχρονο και όταν ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στο σκορ, πήρε την ομάδα του στις πλάτες του και πέτυχε 20 πόντους,μοιράζοντας και 5 ασίστ.

Ο Σκληρός: Ο Γουάιτ ήταν πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του. Τέλειωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και 2 ασίστ. Επιπλέον, μάζεψε και 7 ριμπάουντ

Ο Πεσμένος: Ο Κατσίβελης αγωνίστηκε για 27 περίπου λεπτά, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει πολλά στον αγώνα. Πέτυχε μόλις 6 πόντους, ενώ μάζεψε 3 ριμπάουντ

Ο Αόρατος: Ο Μαργαρίτης δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα. Πέτυχε 1 πόντο με 0/3 βολές,0/2 δίποντα και 0/1 τρίποντα

Η Στιγμή: Όταν ο Αρμάντ έκανε το 77-79 κερδίζοντας και το αντιαθλητικό φάουλ. Ήταν εύστοχος στην βολή και στην συνέχεια η διαφορά πήγε στους 5 πόντους

Η Γκέλα: Ο διαιτητής του αγώνα, Ματζόνι και το αντιαθλητικό φάουλ που έδωσε σε γκολ-φάουλ του Αρμάντ. Εκεί, καταδίκασε σε ήττα τον ΠΑΟΚ.