Άνετα την Μπάμπεργκ ο Παναθηναϊκός!

Ο Καλάθης αφηνίασε, ο Σίνγκλετον οργίασε, ο Λεκαβίτσιους έλαμψε, αλλά τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό στην άνετη νίκη επί της Μπάμπεργκ (93-83) έκαναν το πάθος και η ομαδικότητα των «πρασίνων».

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει, ο Νικ Καλάθης ήταν ξανά «μαγικός» (23π., ισοφάρισε το career high του στην Euroleague), ο Κρις Σίνγκλετον δήλωσε «παρών» με... εκκωφαντικό τρόπο (double - double σε πόντους - ριμπάουντ) για πρώτη φορά φέτος και οι νταμπλούχοι έδειξαν να αφήνουν πίσω τους την Βαρκελώνη, νικώντας δίχως προβλήματα τους Γερμανούς.

Οι «πράσινοι» ήταν σοβαροί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, απέφυγαν τα «νεκρά» διαστήματα με εξαίρεση το τέταρτο δεκάλεπτο, βελτιώθηκαν ακόμα και στις βολές στην επανάληψη και... καθάρισαν την αναμέτρηση. Καλή εμφάνιση και από τον Ίαν Βουγιούκα, αλλά και από τον Λούκας Λεκαβίτσιους, που δείχνει να ταιριάζει ιδανικό στον ρόλο του μπακ απ του Καλάθη. Έτσι, οι «πράσινοι» έκαναν το 1-1 στη φετινή Euroleague. 

Από την άλλη, οι Γερμανοί υποχώρησαν στο 0-2 και δεν μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικοί στην επανάληψη. Δεν κατάφερε να ξεχωρίσει ο Ζήσης, πρώτοι σκόρερ της Μπάμπεργκ οι Λέον Ραντόσεβιτς - Ρίκι Χίκμαν.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods με όρεξη στο κομμάτι των ριμπάουντ θέλησε να ελέγξει από νωρίς το ματς, αλλά οι χαμένες βολές του (3/8β.) άφηναν την Μπάμπεργκ να μείνει... ζωντανή (12-8 στο 5' και 22-15 στο 10'). Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ένα τρομερό one man show του Νικ Καλάθη, που είχε στο ξεκίνημα 14 πόντους με 2/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 1/2 βολές και 3 ασίστ. 

Στη δεύτερη περίοδο οι Γερμανοί «απάντησαν» έξω από τα 6,75μ. και μείωσαν στον πόντο (24-23 στο 13'). Ο Τσάβι Πασκουάλ νευριασμένος κάλεσε τάιμ άουτ και το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε αλλαγμένο από εκεί και έπειτα. Με τον Λούκας Λεκαβίτσιους και τον Ζακ Όγκαστ να δίνουν λύσεις και βοήθειες οι «πράσινοι» έκαναν ένα επιμέρους 14-5 και πήγαν στο +8 (38-30 στο 18'). Το ημίχρονο «έκλεισε» με buzzer beater τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς, που... ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ (43-35 στο 20'). Το αρνητικό, φυσικά, ήταν οι βολές (5/15), με τους νταμπλούχους, πάντως, να βρίσκουν ρυθμό έξω από τη γραμμή του τριπόντου (6/9 3π.).

Με τους Κρις Σίνγκλετον - Ίαν Βουγιούκα και Νικ Καλάθη οι «πράσινοι» μπήκαν... φουριόζοι στην επανάληψη και έστειλαν το ματς από νωρίς στο +18 (57-39 στο 23'). Παρά τα επιθετικά «ξεσπάσματα» της Μπάμπεργκ και τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων, η διαφορά παρέμεινε σε διψήφια επίπεδα, αφού ο Σίνγκλετον έκανε το καλύτερό του δεκάλεπτο τη φετινή σεζόν (11π. στην τρίτη περίοδο) και κράτησε τον Παναθηναϊκό Superfoods σε θέση ισχύος (69-56 στο 30').

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ συνέχισε να είναι «καυτός» και το προβάδισμα του «τριφυλλιού» παρέμενε σταθερό, με τον Νίκο Παππά να κάνει το δικό του step up (78-63 στο 33' και 82-65 στο 35'). Το νερό είχε... μπει στο αυλάκι, ο Πασκουάλ συνέχισε να φωνάζει για να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση και ο Παναθηναϊκός Superfoods έφτασε στην πρώτη φετινή ευρωπαϊκή του νίκη (93-83).

Τα Δεκάλεπτα: 22-15, 43-35, 69-56, 93-83

Ο MVP: Ο Νικ Καλάθης. Ο γκαρντ του Πασκουάλ ήταν... μια ομάδα μόνος του στο πρώτο μέρος και έδειξε πως όταν έχει τις «ανάσες» που χρειάζεται από τον Λεκαβίτσιους, μπορεί να είναι ακόμα πιο απειλητικός. Στην επανάληψη με «καθαρό» μυαλό και λεπτά ξεκούρασης ο Καλάθης έδωσε πολλές λύσεις και σκορ, ισοφαρίζοντας το career high του στην Euroleague (23π.).

Ο Σκληρός: Ο Κρις Σίνγκλετον. Στο καλύτερό του ματς φέτος ο Σίνγκλετον για 20' έδωσε πόντους (β' μέρος), ενώ για όσο αγωνίστηκε συνολικά έπαιζε καλές άμυνες, έκανε κοψίματα και μάζευε ριμπάουντ. «Γεμάτη» εμφάνιση για τον Αμερικανό ύστερα από καιρό. Μάλιστα, ο πρώην παίκτης της Λοκομοτίβ Κουμπάν ολοκλήρωσε το ματς με double double. «Σκληρός» και ο Λούκας Λεκαβίτσιους, που άφησε καλές εντυπώσεις.

Ο Πεσμένος: Ο Μπράις Τέιλορ. Δεν μπόρεσε να... πρωταγωνιστήσει ο παίκτης των Γερμανών, που έκανε μια «χαμηλή πτήση» στο ΟΑΚΑ.

Ο Αόρατος: Ο Πάτρικ Χέκμαν. Λίγα πράγματα από τον παίκτη του Αντρέα Τρινκιέρι, που χρησιμοποιήθηκε κυρίως στο φινάλε και δεν ξεχώρισε.

Η Στιγμή: Για ακόμα μία φορά το «ξέσπασμα» του «τριφυλλιού» στην τρίτη περίοδο. Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί μετά την επιστροφή τους από τα αποδυτήρια και... καθάρισαν τον αγώνα.

Η Γκέλα: Οι πολλές χαμένες βολές για ακόμα ένα παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε βελτιωμένο στον τομέα των ριμπάουντ, αλλά έχανε και πάλι αρκετές βολές για 20'. Συγκεκριμένα, στο ημίχρονο οι «πράσινοι» είχαν 5/15 βολές. Στην επανάληψη οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήταν 100% βελτιωμένοι και στο συγκεκριμένο κομμάτι (βολές), αλλά οι 10 χαμένες βολές του 20' προβλημάτισαν.

Η Διαιτησία: Οι διαιτητές Γιόβτσιτς (Σερβία), Πέρεθ (Ισπανία) και Χόρντοφ (Κροατία) δεν είχαν δύσκολο έργο στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της Euroleague. 

Η Εξέδρα: Περίπου 8.000 φίλοι του Παναθηναϊκού Superfoods βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να βοηθήσουν την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.