Κόντρα σε απουσίες για το 2/2 ο Ολυμπιακός

Ο... γεμάτος προβλήματα Ολυμπιακός υποδέχεται την Μάλαγα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (21:00, Novasports2) και έχει ως μοναδικό στόχο την δεύτερη νίκη του στην Euroleague.

Μετά την καλή εμφάνιση και τη νίκη απέναντι στην Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε απέναντι στην Μάλαγα (21:00, Novasports2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε ένα παιχνίδι που κρύβει αρκετούς... κινδύνους για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η ισπανική ομάδα προέρχεται από μία μεγάλη νίκη επί της Φενερμπαχτσέ στην πρεμιέρα της Euroleague, με την ψυχολογία και την ποιότητα του συνόλου του Χουάν Πλάθα να μην είναι ο μοναδικός... πονοκέφαλος για τους «ερυθρόλευκους».

Ειδικότερα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Βασίλη Σπανούλη και Κιμ Τιλί, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Παπανικολάου και Γιάνις Στρέλνιεκς. Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός «προλόγισε» την αναμέτρηση με την Μάλαγα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το θέμα των τραυματισμών το έχουμε συζητήσει πολλές φορές και πέρσι και πρόπερσι. Ξέρετε τη θέση μου, ότι δεν θα σταθώ σε αυτούς. Θέλω η ομάδα μου να ματώνει στο γήπεδο με όσους παίκτες και αν έχω, ακόμη και πέντε. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, αυτός είναι ο χαρακτήρας της ομάδας. Η μοίρα του Ολυμπιακού είναι να παίζει με τραυματισμούς, με κόντρα διαιτησίες, με άδειες εξέδρες. Αυτό τον χαρακτήρα χτίζω στην ομάδα. Είναι λάθος να μεμψιμοιρούμε. Όλοι οι τραυματισμοί είναι από χτυπήματα και όχι από κακή προπόνηση. Ως προπονητής, προσαρμόζω την ομάδα ανάλογα. Εγώ ούτε κλαίγομαι, ούτε μεμψιμοιρώ, ούτε ψάχνω δικαιολογίες στους τραυματισμούς. Παίζουμε όσοι είμαστε για να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες απέναντι στην Μάλαγα, ενώ ο Τζαμέλ ΜακΛίν ανέφερε πως αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να είναι σκληροί στο σημερινό παιχνίδι.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Σέμεν Οβίνοφ (Ρωσία). 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague:

19/10 

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπασκόνια 74-68
Παναθηναϊκός Superfoods-Μπάμπεργκ 93-83
Ολίμπια Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε 86-92
Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 82-69

20/10 

Χίμκι-Ζαλγκίρις Κάουνας 20:00 (Novasports5)
Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα 20:00 (Novasports 3)
Ολυμπιακός-Μάλαγα 21:00 (Novasports2)
Βαλένθια-Αναντολού Εφές 22:00 (Novasports 3)