Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός ...Περίπατος κορυφής!

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε για 40 λεπτά, νίκησε εύκολα τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ (85-59) και έπιασε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κορυφή της Euroleague. Αποθέωση και σύνθημα για Σφαιρόπουλο.

Μετά την εκτός έδρας νίκης επί της Φενέρμπαχτσε, οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και πλέον βρίσκονται στην κορυφή με ρεκόρ 6-2. 

Οι Σέρβοι δεν κατάφεραν να φανούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και υποχώρησαν στην τελευταία θέση με ρεκόρ 2-6. Στα αξιοσημείωτα η μικρή διακοπή της τρίτης περιόδου, ενώ ανησυχία προκάλεσε ο τραυματισμός του Παπανικολάου που πήγε στα αποδυτήρια.Με φόρα από το «διπλό» της Πόλης μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός.

Ο ορεξάτος Μιλουτίνοφ (7π., 4ριμπ. στο 10') είχε καρφώσει ήδη τρεις φορές στο πρώτο 5λεπτο στο καλάθι των Σέρβων για το 18-7 και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το ματς στο ρυθμό τους μέσω άμυνας. Με τη λήξη του δεκαλέπτου (22-13), είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα είχαν κάνει ήδη 5 λάθη. 

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα στη δεύτερη περίοδο και μείωσαν σε 22-19, αλλά τα τρίποντα των Αγραβάνη-Μάντζαρη «ξεκόλλησαν» τον Ολυμπιακό (28-20). Παρά τα συνεχόμενα σουτ του «ζεστού» Ρότσεστι (13π.), οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είχαν απαντήσεις. Ο Ρόμπερτς διαμόρφωσε διψήφια διαφορά (37-27, στο 17'), η οποία διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (47-37). Το πρόβλημα για τους γηπεδούχους αφορούσε στα 8 επιθετικά ριμπάουντ που είχαν «μαζέψει» οι Σέρβοι.

Δυναμικό ήταν το «μπάσιμο» του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μιλουτίνοφ έδωσε ώθηση, οι υπόλοιποι ακολούθησαν και η διαφορά έφτασε γρήγορα το +15 (56-41, στο 24'). Ο ΜακΛίν είχε πάρει την... μπαγκέτα και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με προβάδισμα ξεκάθαρης ασφαλείας (67-49). Φυσικά, το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Σφαιρόπουλος έβαλε στο παρκέ και τους Ουίλτζερ-Τολιόπουλο και ο Ολυμπιακός έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά και τελικό σκορ 85-59. 

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 47-37, 67-49, 85-59

O MVP: Κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ προσέθεσε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση τη φετινή σεζόν και τέλειωσε το ματς με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Ο Σκληρός: Πολύ «μεστή» εμφάνιση από τον Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Λετονός γκαρντ οργάνωσε εξαιρετικά τις περισσότερες επιθέσεις για την ομάδα του και τέλειωσε τον αγώνα με 9 πόντους (3/3 σουτ), 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 23'.

Ο Πεσμένος: Μακριά από καλά στάνταρ απόδοσης ο Ματίας Λεζόρ. Ο Γάλλος σέντερ έμεινε στα ρηχά έχοντας 1 πόντο, 3 ριμπάουντ και 3 λάθη.

Ο Αόρατος: Ο Μάρκο Κέσελ επέστρεψε στο παλιό του «σπίτι», αλλά πέρασε απαρατήρητος μένοντας άποντος στα 7' που αγωνίστηκε. 

Η Στιγμή: Ένα «ξέσπασμα» στη δεύτερη περίοδο ήταν αρκετό για να κλειδώσει τη νίκη ο Ολυμπιακός. Ο Ερυθρός Αστέρας μείωσε σε 22-19, αλλά επιστρατεύθηκαν μακρινά σουτ από Αγραβάνη, Μάντζαρη και Ρόμπερτς που οδήγησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα που διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Η Γκέλα: Ο Ερυθρός Αστέρας δεν διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη, σε κανένα σημείο του αγώνα, και είναι χαρακτηριστικό πως είχε 8 ασίστ και 13 λάθη.

Η Διαιτησία: Πέρεθ Πέρεθ, Ζαμοΐσκι και Ρόσι είχαν ένα εύκολο έργο το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ. Το ματς κρίθηκε από νωρίς και δεν χρειάστηκε να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Ασφαλώς, η έκβαση του αγώνα δεν επηρεάστηκε από τις αποφάσεις τους.

Η Εξέδρα: Όπως συνηθίζεται στα ματς του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα, το κλίμα ήταν «γιορτινό» με περίπου 7.000 οπαδούς και των δύο ομάδων στις εξέδρες να τραγουδούν τόσο στα ελληνικά, όσο και στα σέρβικα. Άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά και ο Πέρο Άντιτς.