«Ο Πράνιτς με είπε τρελό που επιστρέφω»

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ σε δηλώσεις του στην Κροατία υποστήριξε πως ο Ντάνιελ Πράνιτς τον είπε… τρελό που φεύγει από τον Παναθηναϊκό για να γυρίσει στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

«Μου είπε ”Είσαι τρελός και γυρίζεις; Ξέρεις τι έγραφαν αυτοί για σένα;”. Όταν τον ρώτησα εάν θα με ακολουθήσει μου απάντησε ”Όχι. Οι δημοσιογράφοι φταίνε γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημα από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ τη Δευτέρα. Ο έμπειρος στόπερ εξήγησε τους λόγους που αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό και επιστρέφει στην πατρίδα του ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους του με τη νέα του ομάδα.

«Όλοι με ρωτούν συνεχώς γιατί γυρίζω τώρα στην Κροατία και στη Ντινάμο στα καλύτερά μου ποδοσφαιρικά χρόνια. Τους απαντώ «γιατί όχι;». Είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία, παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη, Θεού θέλοντος στο Champions League και αν όχι έστω στο Europa League. Αποφάσισα να γυρίσω στην ομάδα μου. Δεν βλέπω την ώρα να παίξω στην Ευρώπη. Έχω μεγάλο κίνητρο να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Φέρνω εμπειρία, κάτι ανεκτίμητο στο σημερινό ποδόσφαιρο που δεν αγοράζεται με χρήματα και κανείς δεν μπορεί να στη διδάξει. Νομίζω ότι έχω σπουδαία εμπειρία να βοηθήσω τη Ντινάμο στην Ευρώπη. Προσδοκούμε στη συμμετοχή μας στο Champions League, κάτι που δεν είναι εύκολο και μπορεί να βρίσκεται πάνω από τις δυνατότητες της Ντινάμο αυτή τη στιγμή. Συνέβη και στον Παναθηναϊκό τα προηγούμενα χρόνια. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μείγμα εμπειρίας και νιάτων, ενώ ο Ολυμπιακός είναι όπως η Ντινάμο που βάζει χρήματα στην ομάδα. Παρ’ όλα αυτά τρεις φορές στα τελευταία τέσσερα ματς, έχασε από εμάς».

Τέλος, ανέφερε: «Δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα με τους τραυματισμούς. Μόνο μια φορά στη Σίμπενικ είχα θέμα με το γόνατο. Έκτοτε δεν είχα τραυματισμούς και εύχομαι να μην έχω στο μέλλον».

ΠΗΓΗ: onsports.gr