Κατάθεση βόμβα για το «Koriopolis»

Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει το σκάνδαλο «Koriopolis», καθώς εμπλεκόμενος στην υπόθεση παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Συμβούλιο Εφετών και κατέθεσε στοιχεία-φωτιά που ενδέχεται να φέρoυν ανατροπές στην πρόταση Πούλιου σχετικά με τις απαλλαγές σημαντικών προσώπων.

Μία νέα κατάθεση «βόμβα» για το περίφημο σκάνδαλο στημένων αγώνων του 2011, είναι πιθανόν να δώσει διαφορετική τροπή στην πολύκροτη υπόθεση. Οπως αποκαλύπτει η «Live Sport», εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο «Koriopolis» παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Εφετών αυτοβούλως και μίλησε με... ονόματα και διευθύνσεις για το βρώμικο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, γεγονός που ενδέχεται να φέρει ανατροπές σχετικά με τις απαλλαγές σημαντικών προσώπων.

Για την επίμαχη υπόθεση ο αντιεισαγγελέας Παναγιώτης Πούλιος έχει εισηγηθεί την παραπομπή σε δίκη 93 ατόμων, ενώ προτείνει την απαλλαγή άλλων 64. Το πρόσωπο αυτό ωστόσο που έχει μπει μάλιστα και στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ενώ θεωρείται άνθρωπος-κλειδί, έχει αναφερθεί σε συγκεκριμένα περιστατικά για τη δράση παραγόντων του ποδοσφαίρου που κινούσαν τα νήματα εκείνη την εποχή στο παρασκήνιο. Ο ίδιος άλλωστε γνωρίζει από πρώτο χέρι τι ακριβώς συνέβαινε και πώς λειτουργούσε ένα σύστημα που ευνόησε συγκεκριμένες ομάδες.

Μένει πλέον να φανεί αν το Συμβούλιο Εφετών θα «υιοθετήσει» την κατάθεση του κατηγορουμένου ή αν θα την αγνοήσει και θα στηριχτεί μόνο στο πόρισμα Πούλιου για να αποφασίσει ποια πρόσωπα θα καθίσουν στο εδώλιο και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για τα στημένα του '11. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος που αποφάσισε να ανοίξει το στόμα του και να φωτίσει άγνωστες πτυχές της υπόθεσης, έκανε ένα είδος συμφωνίας προκειμένου να πέσει στα «μαλακά».

ΠΗΓΗ: sdna.gr