«Περιμένω να παίξω στην γεμάτη Τούμπα»!

Ο Νίκος Κοροβέσης μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta.gr όπου παραδέχτηκε για πρώτη φορά την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, τους στόχους του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και την «καυτή» Τούμπα. 

Ο 23χρονος πλάγιος επιθετικός αναφέρθηκε με συγκίνηση στα τρία χρόνια παρουσίας του στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον Γιώργο Χριστοβασίλη και στο κεφάλαιο αδειοδότηση. Ο Νίκος Κοροβέσης από το καλοκαίρι θα φοράει την «ασπρόμαυρη» φανέλα με τον «δικέφαλο αετό» στο στήθος του, καθώς έχει συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Μια συμφωνία που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης ήθελε πρώτα να μπει η ομάδα του στα play offs και να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και στη συνέχεια να υπάρξουν οι ανακοινώσεις των μεταγραφών Κοροβέση και Χαρίση.

Από την στιγμή που η ομάδα των Ιωαννίνων δεν πήρε την πολυπόθητη αδειοδότηση είναι πλέον θέμα χρόνου να υπάρξουν οι όποιες ανακοινώσεις από τις δύο ΠΑΕ. Ο Νίκος Κοροβέσης σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο gazzetta.gr μίλησε πρώτη φορά για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ και τα όνειρα που κάνει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Μίλησε με πολύ συγκίνηση για τα τρία χρόνια παρουσία του στους Ζωσιμάδες και το «ευχαριστώ» προς τον κόσμο για την στήριξη και την αγάπη που του μετέδωσαν.

-Νίκο έκλεισε ένας κύκλος τριών χρόνων με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα με πολύ συγκίνηση. Ποια είναι τα συναισθήματα αυτές τις στιγμές;

«Μετά το τέλος του αγώνα αισθάνθηκα την ανάγκη να πάω στην κερκίδα και στον κόσμο της ομάδας να τους αποχαιρετίσω. Θέλω να τους πω και μέσα από το gazzetta, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη που είχα αυτά τα τρία χρόνια. Την αγάπη τους και την βοήθεια που μου πρόσφεραν. Τους χρωστάω ευγνωμοσύνη, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω. Αυτά τα χρόνια στους Ζωσιμάδες ήταν φανταστικά. Τρία χρόνια εμπειρίας και σκληρής δουλειάς κι όλα αυτά με την στήριξή τους. Πλέον ανοίγει μια νέα σελίδα στην καριέρα μου και τον ΠΑΣ θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια που ήταν εξαιρετικοί επαγγελματίες. Τους προπονητές μου και ιδιαίτερα τον κ. Πετράκη. Όλο το τεχνικό τιμ, τον πρόεδρο που είναι συνεχώς δίπλα σας σε κάθε δύσκολη στιγμή».

-Φεύγεις ωστόσο με μια πίκρα, καθώς η ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει την αδειοδότηση και να συνεχίσετε την πολύ καλή πορεία που έχετε στο πρωτάθλημα. Να επισφραγιστεί όλο αυτό με μια έξοδο στην Ευρώπη...

«Μας πείραξε πολύ το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει την αδειοδότηση. Αλλιώς το φανταζόμασταν το χθεσινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Θέλαμε να είχαμε στα Γιάννενα γιορτή και να βλέπαμε τον κόσμο μας χαρούμενο. Γιατί έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάναμε όλοι από το ξεκίνημα της χρονιάς».

-Μπορούν να αποδοθούν σε κάποιους ευθύνες για το γεγονός ότι για δεύτερη χρονιά ο ΠΑΣ δεν μπορεί να βγει στην Ευρώπη;

«Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, για ένα θέμα που έφερε πολύ μεγάλη στεναχώρια. Ο πρόεδρος ο κ. Χριστοβασίλης έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρει την αδειοδότηση το σωματείο όμως δεν τα κατάφερε. Αυτό είναι πολύ άδικο. Οι αγώνες δίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι σε κάποια γραφεία».

-Ανοίγει όπως είπες ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα. Πως νιώθεις που πλέον μπορεί να πεις δημόσια πως η νέα σου ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ;

«Ναι, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Είναι κοινό μυστικό πως έχω συμφωνήσει να συνεχίσω την καριέρα για τα επόμενα τρία χρόνια. Το όνειρο που είχα από μικρό παιδί να πάρω μεταγραφή σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας έγινε πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος τεράστιος που διεκδικεί τίτλους κάθε χρόνο, ενώ έχει συνεχείς παρουσίες στην Ευρώπη. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα παίξω στην Τούμπα την νέα χρονιά ως οικοδεσπότης και όχι ως φιλοξενούμενος».

-Γιατί προτίμησες να παραμείνεις στην Ελλάδα και δεν δοκίμασες την τύχη σου σε κάποια ομάδα της Ευρώπης όπως κάνουν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές;

«Για μένα, αν έφευγα στο εξωτερικό θα ήταν ένα μεγάλο ρίσκο και αυτό δεν το ήθελα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας τεράστιος σύλλογος με μεγάλη δυναμική. Πολύ δύσκολα θα έβρισκα μια ομάδα με αυτά τα δεδομένα στο εξωτερικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι και αυτή μου την χαρά δεν την αλλάζω με τίποτα».

-Στην αναμέτρηση της Τούμπας οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ σε χειροκρότησαν. Αυτό σου δίνει μεγαλύτερη ώθηση και πίστη στον εαυτό σου;

«Θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια για την κίνηση που έκαναν. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να σε αγκαλιάζει ο κόσμος πριν καν φορέσει την φανέλα της ομάδας που θα υπηρετήσεις πιστά τα επόμενα χρόνια. Μ’ αυτό τον τρόπο δείχνουν ότι πιστεύουν στις δυνατότητες που έχω ως παίκτης. Περιμένω να δω την Τούμπα γεμάτη. Το έχω δει μόνο ως αντίπαλος, αλλά και από την τηλεόραση. Πρέπει να είναι κάτι το εντυπωσιακό που σου δίνει φτερά στα πόδια σου. Θεωρώ ότι είναι η πιο «καυτή» έδρα στην Ελλάδα».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι του Νίκου Κοροβέση με τον ΠΑΟΚ;

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους, αλλά δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση τίτλων. Αυτό που προέχει για μένα είναι να δουλέψω σκληρά και να δικαιώσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και με έφεραν στην ομάδα».