Οι αλλαγές του Κοντονή

Ο Σταύρος Κοντονής απέσυρε το εδάφιο περί αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων  από την Ευρώπη, ενώ συμφώνησε για αυτονομία της ΕΠΟ στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Στη δήλωση που έκανε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα να του ξεκαθαρίζει πως δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση Grexit, ευχαρίστησε την UEFA και τη FIFA για τον διάλογο που είχαν όλο τον καιρό, ενημέρωσε για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου και έκανε λόγο για αποτέλεσμα που «υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τόσο τη νομιμότητα όσο και την ανάγκη εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου». 

Όσον αφορά τις αλλαγές που έγιναν στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, αποσύρθηκε το εδάφιο του άρθρου 1 περί αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από ευρωπαϊκούς αγώνες με απόφαση του Υπουργού και κατ' επέκταση τα πρόστιμα που αντιστοιχούσαν στη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Στο άρθρο 5, όπως ενημέρωσε και ο ίδιος ο Υφυπουργός, πέρασαν οι τακτικοί δικαστές, η λίστα των οποίων θα συγκροτείται από τον προϊστάμενο του πρωτοδικείου και την εισαγγελία και θα ορίζονται απλά από την ΕΠΟ.

Για το φλέγον άρθρο 15, που αφορά το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, συμφωνήθηκε να αναφερθεί ρητά στην παράγραφο 2 ότι η ΕΠΟ θα παίρνει τις αποφάσεις για τις εσωτερικές της υποθέσεις (και μόνο αυτές) αυτόνομα και χωρίς παρέμβαση τρίτων.