Περέιρα: «Προετοιμασμένοι για τον τίτλο» (vid)

Ο Βίτορ Περέιρα στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να αποδείξει μέσα στο γήπεδο γιατί είναι το φαβορί στον τελικό του Κυπέλλου με την Ξάνθη, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του είναι προετοιμασμένη για τον τίτλο. «Όποιος δεν έχει κίνητρο δεν του αξίζει ο τίτλος», είπε ο Ρομπέρτο.

Αρχικά ο Βίτορ Περέιρα αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε η ΕΠΟ να αφιερώσει τον τελικό κατά του bullying: «Το bullying βρίσκεται στην καθημερινότητα μας. Ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει μέσο για να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για το πρόβλημα και να πάρουμε μέτρα. Είμαι χαρούμενος που η ομοσπονδία πήρε την πρωτοβουλία να αφιερώσει τον τελικό σε αυτόν τον αγώνα», ενώ από την πλευρά του ο Ρομπέρτο είπε: «Όπως είπε και ο προπονητής, είναι πραγματικό πρόβλημα της καθημερινότητας. Όλοι είμαστε εναντίον και ο αθλητισμός δίνει τη δυνατότητα να προβληθεί το πρόβλημα και να λυθεί». 

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις για τον τελικό του Σαββάτου

Για το αν είναι έτοιμος για τελικό θρίλερ: «Θυμάμαι καλά εκείνη τη βραδιά με την Πόρτο. Το πάθος και η αγωνία αποτελεί μέρος του αθλήματος και γι αυτό ο κόσμος το παρακολουθεί. Γι αυτό το αγαπά ο κόσμος. Από τις πιο σημαντικές αναμνήσεις τότε με την Πόρτο που πήρα το πρωτάθλημα στο τέλος».

Για την Ξάνθη: «Για εμένα δεν αποτελεί έκπληξη που η Ξάνθη έφτασε εδώ. Είναι καλή ομάδα και το κατάλαβα όταν την αντιμετωπίσαμε. Το 3-1 τότε δεν ήταν το σωστό σκορ. Διαθέτει καλό προπονητή και μας δυσκόλεψε. Το ματς δεν θα είναι εύκολο και είμαι σίγουρος πως θα μας προβληματίσει αρκετά η Ξάνθη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σωστά προετοιμασμένοι γι αυτό το παιχνίδι».

Για την παρουσία του Ολυμπιακού: (Περέιρα) «Για εμένα ποδόσφαιρο σημαίνει θέαμα, γκολ και ξέρω πως ο κόσμος μας θα είναι εδώ και θα μας στηρίξουν. Σε κάθε τελικό είναι σημαντικό να κερδίσεις γιατί θα προσθέσεις στη συλλογή σου ένα τρόπαιο".

(Ρομπέρτο) «Πιστεύω πως θα πρέπει να είμαστε η ομάδα που έφτασε μέχρι εδώ. Πρέπει από το ξεκίνημα να είμαστε δυνατοί και να μην δώσουμε ανάσα στον αντίπαλο. Έτσι όπως κατακτήσαμε και το πρωτάθλημα. Αυτά είναι τα στοιχεία μιας ομάδας που θέλει να είναι νικήτρια». 

Για το γεγονός πως στο ΟΑΚΑ τραυματίζονται πολλοί παίκτες: (Περέιρα) «Είναι ξεκάθαρο ότι οι τραυματισμοί εκείνοι ήρθαν από την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Όταν το χόρτο είναι ξερό και ψηλό, μπορεί να γίνει ζημιά. Πρέπει να προσέξουμε αυτά τα πράγματα. Εκεί οφείλονται οι τραυματισμοί. Ειλικρινά ελπίζω πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη. Κουρεμένο γήπεδο και ποτισμένο. Για να δει και ο κόσμος καλύτερο θέαμα».

Για το γεγονός πως ο Λουτσέσκου τα πάει καλά σε τελικούς και ο ίδιος όχι τόσο: (Περέιρα) «Καταρχήν πρέπει να θυμίσει πως έχει κερδίσει και πολλούς τελικούς. Οι συνθήκες στην Αραβία, στον τελικό που έχασε, ήταν διαφορετικές. Επίσης απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν είναι ο μόνος που ηττήθηκε (γέλια). Το ματς με την Ξάνθη είναι διαφορετικό όμως και ο Ολυμπιακός θα δώσει ματς αντάξιο του συλλόγου».

Για το κίνητρο: (Ρομπέρτο) «Είναι ένας τελικός. Όποιος δεν έχει κίνητρο, δεν του αξίζει ο τίτλος του επαγγελματία. Θέλουμε να κερδίσουμε, να πάρουμε το Κύπελλο. Θέλω να το προσθέσω στη συλλογή μου. Έχουμε δώσει τη σημασία όπως πρέπει. Δουλέψαμε με την ίδια ένταση όπως και στο πρωτάθλημα. Και στο φιλικό που δώσαμε πριν λίγες μέρες είχαμε όρεξη. Αύριο θα αποδείξουμε πως έχουμε μεγάλο κίνητρο».

Για το αν αισθάνεται φαβορί: (Περέιρα) «Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο πρέπει να αποδεικνύεις πράγματα στη ζωή. Έτσι και στο ποδόσφαιρο, πρέπει να αποδεικνύεις γιατί είναι το φαβορί. Σημασία έχει η δουλειά και η ποιότητα. Βέβαια σε έναν τελικό όλα μπορούν να γίνουν. Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και έχουμε εμπιστοσύνη τη δουλειά μας. Είμαστε προετοιμασμένοι για τον τίτλο».